Πώς να παγώσετε τα δαμάσκηνα για το χειμώνα στον καταψύκτη

Πώς να παγώσετε τα δαμάσκηνα για το χειμώνα στον καταψύκτηΓια να απολαύσετε τη γεύση των αρωματικών μούρων το χειμώνα, μπορείτε όχι μόνο να τα διατηρήσετε με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά και να τα παγώσετε. Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης γίνεται όλο και πιο δημοφιλής λόγω της απλότητας και της διαθεσιμότητάς της.Πώς να παγώσετε τα δαμάσκηνα για το χειμώνα στον καταψύκτη

Τα δαμάσκηνα δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και ένα πολύ υγιές μούρο. Αυτά τα φρούτα περιέχουν εξαιρετικά χρήσιμες φυτικές ίνες, καθώς και οξέα, μέταλλα, βιταμίνες Α, Β και Ε που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα και επίσης προάγει την αποβολή βαρέων μετάλλων από το σώμα. Βοηθά στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του εντέρου και ενισχύει επίσης τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Η κονσερβοποίηση είναι μια μάλλον επίπονη διαδικασία. Το πάγωμα είναι πιο εύκολο και πιο βολικό. Υπάρχουν πολλοί γνωστοί τρόποι για να παγώσετε σωστά τα δαμάσκηνα, διατηρώντας παράλληλα όλες τις χρήσιμες ιδιότητες. Πώς μπορείτε να το κάνετε σωστά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό;

 

Χαρακτηριστικά παγωμένων δαμάσκηνων για το χειμώνα

Το σωστά κατεψυγμένο δαμάσκηνο διατηρεί τέλεια όχι μόνο το άρωμα και την ορεκτική εμφάνιση, αλλά και όλες τις ευεργετικές ουσίες που περιέχονται στα φρούτα.

Για να το παγώσετε σωστά, πρέπει να τηρείτε πολλούς βασικούς κανόνες:

Μπορείτε να παγώσετε και τα δύο δαμάσκηνα με λάκκους και χωρίς αυτά, καθώς και σε ζάχαρη, σιρόπι ή σε κενό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποθηκεύσετε όχι μόνο φρέσκα φρούτα, αλλά και δαμάσκηνα.

Καταψύξτε σε μικρές μερίδες για βολική χρήση.

Κατά τη διαδικασία προ-κατάψυξης, τα φρούτα πρέπει να βρίσκονται σε ένα δοχείο ή σε μια πιατέλα σε ένα στρώμα για να αποφευχθούν ζημιές.

Συνιστάται επίσης να αφαιρέσετε τις σακούλες τη δεύτερη ημέρα για να αφαιρέσετε εντελώς τον αέρα από αυτούς και στη συνέχεια να τις τοποθετήσετε ξανά στον καταψύκτη.

Διαβάστε Επίσης  Κολοκυθάκια στην κατάψυξη

 

Προετοιμασία του προϊόντος για κατάψυξη

Το πάγωμα των δαμάσκηνων, όπως τα δαμάσκηνα, είναι ένα απλό θέμα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσετε σωστά τα μούρα. Πρέπει να επιλεγούν μόνο ολόκληρα φρούτα · πρέπει να αφαιρεθούν σπασμένα ή χαλασμένα. Πρέπει να πλυθούν καλά και μετά να στεγνώσουν. Για κατάψυξη φρούτων κατάλληλες πλαστικές σακούλες με ρυθμιστικό (ειδικό συνδετήρα) ή χωρίς, καθώς και διάφορα δοχεία από πλαστικό ποιότητας τροφίμων.

Προετοιμασία καταψύκτη

Ο καταψύκτης του ψυγείου, όπου θα αποθηκευτούν τα μούρα, πρέπει πρώτα να πλυθεί καλά και να στεγνώσει. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για να τοποθετήσετε τα φρούτα για τις πρώτες ώρες για την αρχική κατάψυξη σε ένα στρώμα.

Αξίζει να εξεταστεί πού ακριβώς θα αποθηκευτεί το προϊόν. Δεν πρέπει να υπάρχει έντονη μυρωδιά τροφίμων, όπως κρέας, ψάρι ή θαλασσινά στο ψυγείο δίπλα στα δαμάσκηνα.

Πώς να παγώσετε τα δαμάσκηνα για το χειμώνα στον καταψύκτη

Πώς να παγώσετε τα δαμάσκηνα στο σπίτι

Διάφορες συνταγές για τη διατήρηση καλούδια για το χειμώνα διατίθενται ελεύθερα στον Ιστό. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τις πιο διάσημες μεθόδους.

Με οστό
Αυτή είναι η λιγότερο δαπανηρή μέθοδος, καθώς δεν χρειάζεται να ξεφλουδίζετε τα μούρα. Τα πλυμένα και αποξηραμένα ολόκληρα φρέσκα δαμάσκηνα πρέπει να απλώνονται σε ένα δίσκο έτσι ώστε τα μούρα να μην αγγίζουν και μετά να αποστέλλονται στον καταψύκτη για αρκετές ώρες. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να μην παραμορφώνονται κατά την κατάψυξη.

Πώς να παγώσετε τα δαμάσκηνα για το χειμώνα στον καταψύκτη

Μετά από 3-4 ώρες, τα δαμάσκηνα αφαιρούνται και μεταφέρονται σε έτοιμα δοχεία ή σακούλες και επιστρέφονται στον καταψύκτη.

Ασπορος

Εάν τα φρούτα χωρίς σπόρους πρόκειται να καταψυχθούν, τότε πρώτα πλένονται, στεγνώνουν με πετσέτα και στη συνέχεια αφαιρείται το οστό. Τα μούρα πρέπει να είναι φρέσκα και σταθερά.

        Σε αυτήν την περίπτωση, είναι προτιμότερο να προτιμάτε εκείνες τις ποικιλίες στις οποίες αφαιρείται χωρίς δυσκολία – η διαδικασία προετοιμασίας θα είναι καλύτερη και ταχύτερη.

Τα μισά του καρπού πρέπει να απλώνονται σε ένα στρώμα σε ένα πιάτο, να καλύπτονται με μεμβράνη προσκόλλησης και να αποστέλλονται στον καταψύκτη. Θα πρέπει να βρίσκονται στον καταψύκτη για 3-4 ώρες. Τα δαμάσκηνα πρέπει να τοποθετούνται σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο έτσι ώστε να μην αγγίζουν.

Διαβάστε Επίσης  Σταφύλι: Το φρούτο του καλοκαιριού με τις θεραπευτικές ιδιότητες

 

Στη συνέχεια, τα σκληρυμένα φρούτα πρέπει να τοποθετηθούν σε σακούλες ή δοχεία για κατάψυξη και να σταλούν στον καταψύκτη για μακροχρόνια αποθήκευση. Είναι προτιμότερο να παγώσετε τους καρπούς της ουγγρικής ποικιλίας.

Φέτες

Μπορεί επίσης να καταψυχθεί σε φέτες. Σε αυτήν την περίπτωση, τα φρούτα πλένονται, στεγνώνουν, η πέτρα απομακρύνεται από αυτά και ο πολτός κόβεται σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι ώστε να μην προκαλέσει ζημιά. Περαιτέρω, η διαδικασία είναι η ίδια με την κατάψυξη δαμάσκηνων.

Στη ζάχαρη

Υπάρχει επίσης ένας τρόπος να παγώσετε αυτά τα μούρα στη ζάχαρη. Για μια τέτοια αποθήκευση, τα επιλεγμένα μούρα πρέπει να πλένονται, να αφήνονται να στεγνώσουν ή να λεκιάζονται με μια πετσέτα για να απομακρυνθεί η υπερβολική υγρασία.

Ένας μικρός αριθμός φετών ή μισών προστίθεται στο πιάτο κατάψυξης, χύνεται μια μικρή ποσότητα ζάχαρης.

Αυτό γίνεται έως ότου φορτωθεί πλήρως το δοχείο. 1 κιλό φρούτων θα απαιτήσει 200 ​​γραμμάρια ζάχαρης ή ζάχαρη άχνη.

Εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε το δαμάσκηνο σε συσκευασίες στο μέλλον και όχι σε δοχεία, τότε πρέπει να προχωρήσετε ως εξής:

  • απλώστε τα έτοιμα φρούτα σε ένα πιάτο ή δίσκο, ώστε να μην αγγίζουν.
  • καλύψτε τα μούρα με ζάχαρη ή σκόνη.
  • Στείλτε τα μούρα να παγώσουν για 3-4 ώρες στο θάλαμο.
  • μετά από αυτό το διάστημα, μεταφέρετε τα κατεψυγμένα δαμάσκηνα σε ένα έτοιμο πιάτο και επιστρέψτε στον καταψύκτη.
  • αφαιρέστε τα κατεψυγμένα μούρα από τον καταψύκτη, τα βάζετε σε σακούλες και επιστρέψτε στο θάλαμο για περαιτέρω αποθήκευση.

πηγή

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *