Τι βλέπει τελικά ο σκύλος σας στον καθρέφτη;

Τι βλέπει τελικά ο σκύλος σας στον καθρέφτη;

Τι βλέπει τελικά ο σκύλος σας στον καθρέφτη;Το εάν ένας σκύλος αναγνωρίζει τον εαυτό του στον καθρέπτη είναι κάτι που έχει απασχολήσει πολύ τους επιστήμονες.

Είναι γεγονός πως όταν ένας μικρός σε ηλικία σκύλος ή γάτα δει για πρώτη φορά το είδωλο του στον καθρέφτη αντιδρούν σαν ένα άλλο άγνωστο ζώο έκανε ξαφνικά την εμφάνιση του.

Στα σκυλιά η κυρίαρχη αίσθηση είναι η μυρωδιά.

Όταν ζητάμε σε ένα σκυλί να αναγνωρίσει το είδωλο του στον καθρέφτη, είναι σαν να του ζητάς να μυρίσει το είδωλο ώστε να καταλάβει πως είναι ο ίδιος.

Διαβάστε Επίσης  Νερό λεμονιού για ψύλλους

Ο βιολόγος Marc Becoff διεξήγαγε μία πολύχρονη έρευνα στο πανεπιστήμιο του Colorado και αυτό που συμπέρανε είναι πως τα σκυλιά μας έχουν την αίσθηση που ονομάζουμε «body-ness», δηλαδή μπορούν να αναγνωρίσουν μέλη του σώματός του.

Επίσης η αίσθηση με την ονομασία «mine-ness» τους βοηθάει να καταλάβουν ποια πράγματα τους ανήκουν και ποια όχι. Παραδείγματος χάρη ξέρουν ότι το κόκαλο είναι δικό τους αλλά το παπούτσι σου δεν είναι.

Διαβάστε Επίσης  Η φοβία των σκύλων προς αγνώστους

Αυτό που δεν αποδείχτηκε από την έρευνα είναι η αίσθηση «I-ness». (με το “I” να σημαίνει εγώ”).

Αυτό που σίγουρα συμβαίνει, είναι πως επειδή το είδωλο δεν μυρίζει, μετά από καιρό, οι περισσότεροι σκύλοι σταματούν να ασχολούνται και αδιαφορούν.

 

Τι βλέπει τελικά ο σκύλος σας στον καθρέφτη;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *