Φωτιά στην Εύβοια: Νύχτα αγωνίας – Διάσπαρτες εστίες και ισχυροί άνεμοι

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στην κεντρική Εύβοια

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια με το Δυτικό μέτωπο να έχει οριοθετηθεί ενώ ανατολικά συνεχίζονται πιο εντατικά οι προσπάθειες να ελεγχθεί η πυρκαγιά. Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, φαίνεται πως η φωτιά δεν απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές αν και η εξέλιξή της θα εξαρτηθεί από την ένταση και τη φορά των ανέμων που ενδέχεται να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ειδικότερα οι φλόγες έχουν απομακρυνθεί από το χωριό Κρεμαστός που κινδύνευσε και εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ εστάλη και μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

Διαβάστε Επίσης  Αστυνομικός κουβαλάει στην πλάτη ένα κοριτσάκι στην Αττική Οδό

Νωρίτερα η κατάσταση χαρακτηριζόταν ανεξέλεγκτη καθώς μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων, οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούσαν δυσκολευόταν να προσεγγίσουν το μέτωπο λόγω του δύσβατου εδάφους. Η Πυροσβεστική ανέφερε πως πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά καθώς το ανάγλυφο της περιοχής αλλά και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την οριοθέτηση του μετώπου.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία.

Διαβάστε Επίσης  Πόθεν έρχεται το έθιμο να λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά- Η ελληνική εκδοχή

«Χρειάζεται η προσοχή όλων μας»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, σε ανάρτησή του στο facebook στις 23:00, έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση και επισήμανε ότι «χρειάζεται η προσοχή όλων μας» σε σχέση με τους οικισμούς.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση