Φαγητό που περίσσεψε: Αυτές οι τροφές σε αδυνατίζουν την επόμενη μέρα

Φαγητό που περίσσεψε: Αυτές οι τροφές σε αδυνατίζουν την επόμενη μέρα. Οι τροφές που περίσσεψαν και μπορούν να μας αδυνατίσουν την επόμενη μέρα.

Αν είσαι νοικοκυρά ή νοικοκύρης σίγουρα ξέρεις πολλές συνταγές για να αξιοποιήσεις τα φαγητά που σου περίσσεψαν. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που δεν διστάζουν να πετάξουν αυτά τα φαγητά αν και δεν είναι σωστό κατά την γνώμη μας. Κανείς από εμάς όμως δεν γνώριζε ότι τα φαγητά που περίσσεψαν μπορούν να μας αδυνατίσουν.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που αφού κρυώσουν και μείνουν για μία μέρα χωρίς κατανάλωση, είναι σε θέση να μας αδυνατίσουν πολύ περισσότερο από το να τις φάμε μόλις μαγειρευτούν. Ποια είναι λοιπόν τα φαγητά που αν περισσέψουν έχουν λιγότερες θερμίδες; Διαβάστε παρακάτω:

Φαγητό που περίσσεψε: Το ρύζι έχει λιγότερες θερμίδες αν το καταναλώσεις την επόμενη μέρα
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, όμως το ρύζι αν έχει μείνει ολόκληρο το βράδυ στην άκρη και έχει παγώσει περιέχει 60% λιγότερες θερμίδες από όταν είχε φρεσκομαγειρεμένο. Με λίγα λόγια από 130 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια έχει 52 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Παρόλα θα πρέπει να θυμάσαι ότι πρέπει να το μαγειρέψεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να έχει λίγες θερμίδες. Μία έρευνα που παρουσιάστηκε στην Αμερικάνικη Chemical Society τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει.

Πιο συγκεκριμένα όταν το νερό βράσει, προτού ρίξεις το ρύζι, το ανακατεύεις με λίγο λάδι καρύδας, περίπου σε ποσοστό 3% της ποσότητας του ρυζιού που θα χρησιμοποιήσεις. Μαγειρεύεις το ρύζι λοιπόν και το αφήνεις στο ψυγείο για 12 ώρες.

Αν το φας αμέσως το άμυλο που περιέχει μετατρέπεται σε γλυκόζη και το σώμα αποθηκεύει την γλυκόζη σαν λίπος αν δεν το κάψεις άμεσα. Αν όμως το φας κρύο, το άμυλο μετατρέπεται σε ανθεκτικό άμυλο και το σώμα δεν μπορεί να το αποθηκεύσει.

Διαβάστε Επίσης  Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα κατα τη διάρκεια της δίαιτας

Επίσης το λάδι καρύδας, αποτρέπει το ρύζι να κολλήσει και βοηθά να δημιουργηθεί περισσότερο ανθεκτικό άμυλο. Επιπλέον μειώνει ακόμη περισσότερο τις θερμίδες του ρυζιού. Ο ειδικός διατροφής δρ Sam Christie υποστηρίζει πως το λάδι καρύδας βοηθά το ρύζι να μαγειρευτεί ακόμη πιο αργά και σταθερά.

Όταν όμως ζεστάνεις το ρύζι την επόμενη μέρα θα πρέπει να είσαι προσεκτική ή προσεκτικός διότι μερικά βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν στην διαδικασία βρασμού και καθώς το ρύζι παγώνει, αυτά τα βακτήρια μπορεί να σε αρρωστήσουν αν τα καταναλώσεις. Για να αποφύγεις την δηλητηρίαση λοιπόν μαγείρεψε μικρές ποσότητες ρυζιού και στην συνέχεια αποθήκευσε το ρύζι στο ψυγείο.

 

Φαγητό που περίσσεψε: Αυτές οι τροφές σε αδυνατίζουν την επόμενη μέρα

 

Φαγητό που περίσσεψε: Το κάρυ είναι καλύτερο αν το φας την επόμενη μέρα

Το κάρυ λοιπόν κάνει πολύ καλό όταν το βάλουμε στο κόκκινο κρέας. Αν όμως το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα έχει ακόμη περισσότερα οφέλη αφού είναι πιο εύκολο στην πέψη. Επίσης περιέχει ακόμη περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Αν λοιπόν βάλεις κάρυ στο κόκκινο κρέας σου και στην συνέχεια αφήσεις το κόκκινο κρέας μαγειρεμένο στο ψυγείο, οι ζωικές πρωτεΐνες γίνονται πιο μαλακές. Έτσι έχει λιγότερες θερμίδες, περισσότερα θρεπτικά συστατικά αλλά είναι και πιο μαλακό το κρέας.

Φαγητό που περίσσεψε: Αυτές οι τροφές σε αδυνατίζουν την επόμενη μέραΜία βρετανική έρευνα που δημοσιεύθηκε το 1992 διαπίστωσε πως οι μαγειρεμένες πατάτες περιέχουν 7% ανθεκτικό άμυλο. Όταν οι πατάτες κρυώσουν το ανθεκτικό άμυλο φτάνει το 13%. Μία άλλη έρευνα διαπίστωσε πως αυτή η μορφή άμυλου έχει τα ίδια οφέλη με τις φυτικές ίνες.

Επίσης προστατεύει τον οργανισμό από τον καρκίνο του εντέρου και ταυτόχρονα είναι πιο χορταστικές. Τέλος μειώνει το λίπος που αποθηκεύεται στο σώμα. Αφού λοιπόν οι πατάτες παγώσουν στο ψυγείο το άμυλο διαστέλλεται και κρυσταλλώνει.

Αφού το άμυλο καταναλωθεί δρα όπως θα δρούσαν και οι φυτικές ίνες στο πεπτικό σύστημα. Επίσης το ανθεκτικό άμυλο βοηθάει και τους ανθρώπους που πάσχουν από δυσκοιλιότητα.

Διαβάστε Επίσης  Νερό με λεμόνι: Πότε μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά στο αδυνάτισμα

Φαγητό που περίσσεψε: Την επόμενη μέρα τα ζυμαρικά…αδυνατίζουν

Αν μαγειρέψουμε και αφήσουμε τα ζυμαρικά μας να παγώσουν μέχρι την επόμενη μέρα τότε γίνονται ένα πιάτο γεμάτο φυτικές ίνες. Κάτι που δεν συμβαίνει όταν τρώμε τα ζυμαρικά αμέσως μόλις μαγειρευτούν.

Φαγητό που περίσσεψε: Αυτές οι τροφές σε αδυνατίζουν την επόμενη μέρα

Αυτό το υποστηρίζει μία έρευνα που λέει πως όταν τρώμε τα ζυμαρικά κρύα το σάκχαρο στο αίμα μειώνεται στο μισό σε σύγκριση με το σάκχαρο που θα είχες αν τα έτρωγες ζεστά. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν θα μπορούσες εκτός από τα επιπλέον κιλά να αποφύγεις και την δημιουργία διαβήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και η σάλτσα στα μαγειρεμένα και κρύα ζυμαρικά είναι καλύτερη. Οι μαγειρεμένες ντομάτες που έχουν κρυώσει έχουν αντιοξειδωτική δράση και προλαμβάνουν ασθένειες της καρδιάς.

Φαγητό που περίσσεψε: Η κρύα σούπα μοσχαριού κάνει καλό στο δέρμα

Πιο συγκεκριμένα ο ζωμός βοδινού έχει ωραία γεύση αλλά και λίγες θερμίδες. Η σούπα μοσχαριού λοιπόν φαίνεται να περιέχει στοιχεία που βοηθούν την επιδερμίδα μας να αναζωογονηθεί. Ο ζωμός γίνεται από κόκαλα κρέατος και πρέπει να μαγειρευτεί με νερό και λίγο ξύδι.

Το κολλαγόνο από τα κόκαλα διασπάται σε ζελατίνη η οποία αφομοιώνεται από την επιδερμίδα μετά την πέψη. Επίσης οι θρεπτικές ουσίες όπως είναι το ασβέστιο και το μαγνήσιο αφομοιώνονται πιο εύκολα από τον οργανισμό αν φάμε την σούπα την επόμενη μέρα.

 

Φαγητό που περίσσεψε: Το τυρί που περίσσεψε χωνεύεται πιο εύκολα

Πιο συγκεκριμένα αν φας το τυρί λίγο πιο μπαγιάτικο, τότε η λακτόζη του χωνεύεται πιο εύκολα. Αυτό αφορά κυρίως τους ανθρώπους που έχουν μίας μορφής δυσανεξία στην λακτόζη. Βέβαια άλλο ώριμο και άλλο χαλασμένο. Αν μυρίζει περίεργα μην το καταναλώσεις.

Φαγητό που περίσσεψε: Αυτές οι τροφές σε αδυνατίζουν την επόμενη μέρα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *