Εσύ γνωρίζεις πόσο νερό πρέπει να πίνεις το καλοκαίρι; Οι ειδικοί απαντούν

Αποτελούμαστε από νερό και γι’ αυτό χρειαζόμαστε καθημερινά να πίνουμε αρκετή ποσότητα από αυτό ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Το νερό χαρακτηρίζεται πηγή ζωής και μας χαρίζει την υγεία μας. Σίγουρα αν σας ρωτήσει κάποιος πόσο νερό χρειάζεται ένας ενήλικας ημερησίως η απάντηση που θα πάρει είναι 8 ποτήρια. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας,σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο δρ. Ρόμπερτ Χάγκινς του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, στο ερώτημα «πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά» , απαντάει: «εξαρτάται από πολλούς παράγοντες»! Ποιοι είναι αυτοί, θα αναρωτηθείτε. Μεταξύ αυτών είναι η ηλικία, η διατροφή, το επάγγελμα ακόμη και η γυμναστική που κάνουμε. Εναλλακτικά, μπορεί ο κάθε άνθρωπος να βλέπει καθημερινά το χρώμα που έχουν τα ούρα του. Συγκεκριμένα πρέπει να έχουν το χρώμα της λεμονάδας. Αν είναι πιο σκούρα τότε χρειάζεται πολύ νερό και πρέπει να αυξήσεις τις ποσότητες. Μάλιστα ο ειδικός προτείνει στον κόσμο να κάνει το παρακάτω πείραμα προκειμένου να μάθει πόσο νερό χρειάζεται ο καθένας μας, ανάλογα με τον οργανισμό του και τις απαιτήσεις του.

Διαβάστε Επίσης  Ποιοι άνθρωποι «μοιράζονται» τα ίδια μικρόβια

Πριν την άσκηση, ζυγιστείτε χωρίς ρούχα και αποφύγετε την κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Αν διψάσετε, μετρήστε το πόσο νερό ήπιατε. Αμέσως μετά, ζυγιστείτε ξανά. Κάντε την αφαίρεση για να βρείτε πόσα υγρά χάσατε και πιείτε αντίστοιχη ποσότητα. Αυτό καθορίζει το πόσο νερό πρέπει να πίνει κάποιος κατά τη διάρκεια ή μετά τη γυμναστική, για να αναπληρώσει τα υγρά που έχασε.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *