Η σωστή διατροφή είναι η ασπίδα κατά των ιών

Η σωστή διατροφή είναι η ασπίδα κατά των ιών

Μπορεί η Άνοιξη να έχει ήδη ξεκινήσει και ο καιρός σιγά σιγά να ανοίγει, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού απαιτεί να τηρούμε με ακρίβεια και απόλυτη πειθαρχεία τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των επίσημων αρχών.

Ως μέτρο πρόληψης, παίζει και η σωστή διατροφή σπουδαίο ρόλο στην άμυνα του οργανισμού μας και μπορεί να αποτελέσει βασικό μας σύμμαχο στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Μην παραλείπετε το πρωινό γεύμα: συνδυάστε γαλακτοκομικά προϊόντα με προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα και μέλι. Έτσι θα εξασφαλίσετε ικανοποιητικά ποσά ενέργειας, πολλές και διαφορετικές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και ομαλή εντερική λειτουργία (βασική για την σωστή λειτουργία όλου του γαστρεντερικού συστήματος, η οποία συμβάλει στην αντοχή μας έναντι λοιμώξεων). Επίσης , το αυγό μαζί με φρούτα και κάποιο προϊόν ολικής αλέσεως, αποτελεί μία ακόμη θρεπτική επιλογή.

Διαβάστε Επίσης  Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις παιδικές ιώσεις

Εμπλουτίστε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με βιταμίνη C , η οποία χαρακτηρίζεται για την έντονα αντιοξειδωτική της δράση , αλλά και καροτενοειδή ( αυτά απαντώνται κυρίως σε κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά. Επομένως εστιάστε σε: πορτοκάλια, ακτινίδια, grapefruit κίτρινα ή κόκκινα, πολύχρωμες πιπεριές, καρότα, φράουλες.

Οπωσδήποτε λαχανικά. Και ιδίως τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά αλλά και τα σκουρόχρωμα λαχανικά. Λάχανα, μαρούλια και σγουρές σαλάτες, βραστά άγρια χόρτα εποχής , είναι από τις καλύτερες επιλογές για επιπλέον φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ , αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Κ. Όλα πολύτιμα στοιχεία για την τόνωση του ανοσοποιητικού.

Καλά λιπαρά φυτικής προέλευσης, πλούσια σε Ω3 και Ω6 λιπαρά αλλά και μονοακόρεστα λιπαρά. Επομένως, αγνό ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, αβοκάντο, ανάλατοι και ωμοί σπόροι, ταχίνι, πέρα από πληθώρα μικρο θρεπτικών συστατικών που προσδίδουν, καλύπτουν επάρκεια πρόσληψης σε καλά – ωφέλιμα λιπαρά.

Διαβάστε Επίσης  Προσφέρει το ανθρακούχο νερό ενυδάτωση στο σώμα;

Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (μέγιστης απορρόφησης) με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ψάρια, άπαχο κρέας πουλερικών, όσπρια αποτελούν ιδανικές επιλογές για πρόσληψη πρωτεΐνης.

Extra tip: εάν συνδυάσετε όσπρια με ρύζι, θα έχετε πρωτεΐνη ίσης βιολογικής αξίας με αυτήν του κρέατος.

Μείνετε επαρκώς ενυδατωμένοι και περιορίστε τον καφέ. Στην χώρα μας, φύονται πολλά ενδημικά βότανα με ποικίλες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αντικαταστήστε τον καφέ με: τσάι του βουνού ή φασκόμηλο ή αφέψημα από θυμάρι ή μελισσόχορτο.

Τέλος, μην ξεχνάτε να είστε αισιόδοξοι και θετικοί. Με υπομονή και ψύχραιμη αντιμετώπιση, όλα θα περάσουν και θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *