Εύκολη συνταγή για πίτα με κοτόπουλο και πράσο

Οι πίτες αποτελούν από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην Ελλάδα και σίγουρα θα βρείτε πολλές και διάφορες παραλλαγές αν ψάξετε τις online συνταγές.  Εύκολη συνταγή για πίτα με κοτόπουλο και πράσο

Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε πίτα με κοτόπουλο και πράσο. Η συνταγή είναι από τον σεφ Γιώργο Τσούλη, ο οποίος σημειώνει στο προφίλ του στο Instagram: «Είμαι σίγουρος πως αυτήν την λαχταριστή πίτα θα την λατρέψουν όλοι στο σπίτι».

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψητό και ξεψαχνισμένο
250 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Διαβάστε Επίσης  Σπανακόπιτα με βρώμη

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το κρεμμύδι, το πράσο και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Ύστερα, ρίχνουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε την γραβιέρα, ανακατεύουμε ξανά και αφαιρούμε τη γέμιση από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 35Χ25 εκ. και απλώνουμε στην επιφάνεια του 2 φύλλα σταυρωτά. Αμέσως μετά, λαδώνουμε τα 2 φύλλα, ρίχνουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για τραγανή λαγάνα – Γιατί την τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Κατόπιν, τοποθετούμε 2 φύλλα ακριβώς από πάνω, τα λαδώνουμε κι αυτά και απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση. Ύστερα, τοποθετούμε 2 φύλλα ακόμα από πάνω, τα λαδώνουμε κι αυτά και κλείνουμε καλά τις άκρες της πίτας. Τέλος, λαδώνουμε ξανά την πίτα, την χαράσσουμε στα 8 και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 1 ώρα.

Μόλις είναι έτοιμη, κόβουμε την πίτα και σερβίρουμε!  Εύκολη συνταγή για πίτα με κοτόπουλο και πράσο

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *