Τρεις κορυφαίες spa θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε σπίτι

Τρεις κορυφαίες spa θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε σπίτιΗ ψυχική ανάταση, η μυϊκή ξεκούραση και η αποφόρτιση του νου μας από τις καθημερινές υποχρεώσεις και τους έντονους ρυθμούς, είναι το κλειδί για την υγεία και την ευεξία μας. Γι’ αυτό δίνουμε έμφαση στην ολιστική φροντίδα με τρεις απλές αλλά από τις πιο ευεργετικές θεραπείες spa που αποκαθιστούν την ισορροπία μεταξύ του πνεύματος και του σώματος. Τρεις κορυφαίες spa θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε σπίτι

 

Τι να ψάξουμε: Μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε είτε από κατάστημα είτε online μία ευρεία γκάμα εξειδικευμένων καλλυντικών που χρησιμοποιούνται και στα spa. Συνθέσεις που βασίζονται σε λάσπη, άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα, εκχυλίσματα από φύκια, αιθέρια έλαια και άλλα πολύτιμα συστατικά με αρώματα μας μεταφέρουν νοερά σε χώρους spa.

 

Τι κάνουμε πριν ξεκινήσουμε: Βάζουμε μία χαλαρωτική μουσική υπόκρουση, όπως εκείνη που ακούμε συνήθως στα σπα, η οποία βοηθά στο να αδειάζουμε το μυαλό από τις σκέψεις μας.

Διαβάστε Επίσης  Καρκίνος Μαστού: Το πασίγνωστο ρόφημα που αυξάνει έως και 80% τον κίνδυνο

 

-Spa θεραπεία #1:

Απολέπιση και βαθύς καθαρισμός

Σε στεγνό δέρμα απλώνουμε ένα scrub σώματος με έλαια και φυσικούς κόκκους.
Ξεκινάμε να τρίβουμε σε στεγνό δέρμα, όλο το σώμα, με τα δύο μας χέρια, από τις πατούσες προς τα πάνω.
Αφού τελειώσουμε με την απολέπιση, μπαίνουμε στην μπανιέρα που έχουμε προηγουμένως βάλει χλιαρό νερό, χωρίς να ξεβγάλουμε το προϊόν. Έτσι τα θρεπτικά συστατικά του θα εισχωρήσουν στο δέρμα.
Χαλαρώνουμε για 15’.
Προαιρετικά: Ανάβουμε ένα κερί με αιθέρια έλαια της αρεσκείας μας.

 

 

-Spa θεραπεία #2:

Xαλαρωτικό μπάνιο με φύκια

Γεμίζουμε την μπανιέρα με χλιαρό νερό και προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας θαλάσσια άλατα και φύκια.
Απλώνουμε στο σώμα μας ένα έλαιο με φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά και αιθέριο έλαιο από φασκόμηλο ή γεράνι και κάνουμε μασάζ στο σώμα για λίγα λεπτά, προκειμένου να ξεκουράσουμε τους μύες.
Στη συνέχεια, μπαίνουμε στην μπανιέρα και παραμένουμε 20’ – 40’ κάνοντας διαλογισμό.
Επειτα ξεπλενόμαστε με χλιαρό νερό και σκουπιζόμαστε ταμποναριστά με μία ζεστή πετσέτα.

Διαβάστε Επίσης  Η αληθινή γυναίκα δεν θέλει τα μεγάλα λόγια, την ουσία σου μετράει

Τip: Φτιάχνουμε το δικό μας αντιοξειδωτικό έλαιο σώματος με βάση το έλαιο αβοκάντο ή χοχόμπα και σταγόνες από αιθέριο έλαιο φασκόμηλο ή γεράνι, περγαμόντο ή όποιο άλλο θέλουμε.

 

 

-Spa θεραπεία #3:

Σύσφιξη και αποτοξίνωση με body wraps

Απλώνουμε σε καθαρό δέρμα στην περιοχή των μηρών, των γλουτών και της κοιλιάς, ένα μείγμα λάσπης από τη Νεκρά Θάλασσα και φύκια.
Τυλίγουμε τις περιοχές με κουζινική διάφανη μεμβράνη.
Ξαπλώνουμε και σκεπάζουμε τις περιοχές με ένα κουβερτάκι για 40-50’. Αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας και στη διαστολή των πόρων. Ετσι θα απορροφηθούν καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά του μείγματος.
Ξετυλίγουμε και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *