Καιρός: Ερχονται μπόρες, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός: Ερχονται μπόρες, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση του Σάκη ΑρναούτογλουΑναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου  Καιρός: Ερχονται μπόρες, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο καιρός θα είναι ψυχρός το επόμενο χρονικό διάστημα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση, ενώ αναμένονται και φαινόμενα, τα οποία κυρίως θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, μπόρες και καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία και Θεσσαλία την Πέμπτη (5/5), ενώ την Παρασκευή (6/5) τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Δυτική Ελλάδα, όπως τα νησιά του Ιονίου.

Διαβάστε Επίσης  Καύσωνας: Πώς θα αποφύγετε τη θερμοπληξία

Επίσης, βοριάδες αναμένονται να ρίξουν την θερμοκρασία περίπου 3 με 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή (8/5) και Δευτέρα (9/5) αναμένονται μπόρες στη Νότια Ελλάδα, οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν και την Αττική.

Ο καιρός την Πέμπτη
Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Πέμπτη 5 Μαΐου, ότι σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδευτούν πρόσκαιρα από χαλαζόπτωση.

Παρόλα αυτά, βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν, δίνοντας όμβρους τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Διαβάστε Επίσης  Ευρυτανία: Μεγάλη κινητοποίηση για την εξαφάνιση 43χρονου αστυνομικού

Επίσης, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο, καθώς θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 23 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *