Λέκκας για Θήβα: Οι σεισμοί μπορεί να συνεχιστούν – Ο κόσμος να μείνει μακριά από παλιά κτίσματα

Λέκκας για Θήβα: Οι σεισμοί μπορεί να συνεχιστούν – Ο κόσμος να μείνει μακριά από παλιά κτίσματα

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα το εύρος των σεισμικών δονήσεων είναι μικρό με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 4,8 ρίχτερ.

«Είναι ένας σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στα ανατολικά της Θήβας, κοντά στο χωριό Καλλιθέα, με 5 χλμ. εστιακό βάθος. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Χαλκίδα, Λαμία, Αθήνα και άλλες περιοχές. Αποτελεί και αυτός τμήμα της αναζωπύρωσης που είχαμε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην περιοχή της Θήβας. Η αναζωπύρωση έρχεται να συμπληρώσει κανονικά μία ακολουθία που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται πριν από 14 μήνες και περιλαμβάνει σεισμούς που πλησιάζουν τις 3.000», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ.

Διαβάστε Επίσης  Καλός ο καιρός την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικές βροχές το βράδυ στα βορειοδυτικά

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα το εύρος των σεισμικών δονήσεων είναι μικρό με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 4,8 ρίχτερ.

«Εκ μέρους της Πολιτείας έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ως Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και ως υπουργείο Κλιματικής Κρίσης», τόνισε.

«Πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Η σεισμική ακολουθία μπορεί να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες δίχως να έχουμε ζημιές. Η ισχυρή σύσταση είναι να αποφύγουμε παλιές κατασκευές», πρόσθεσε με αφορμή τον σεισμό των 4,3 ρίχτερ που σημειώθηκε βόρεια της Οινόης.

Διαβάστε Επίσης  Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο - Ακυρώσεις πολλών δρομολογίων

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *