Πάτρα: Πολύ κοντά στο να «λάμψει» η αλήθεια – Τι δηλώνει ο ιατροδικαστής

 

Πάτρα: Πολύ κοντά στο να «λάμψει» η αλήθεια - Τι δηλώνει ο ιατροδικαστής

Θεωρείται πλέον δεδομένο πως θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις, στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, που θα δρομολογηθούν σε συνεργασία με την εισαγγελία της Πάτρας που διέταξε την προκαταρκτική έρευνα. Παράλληλα, από ώρα σε ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων τη; 9χρονης  Πάτρα: Πολύ κοντά στο να «λάμψει» η αλήθεια – Τι δηλώνει ο ιατροδικαστής

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές δεν αποφασίζουμε ούτε σαν Πυθίες ούτε σαν ντετέκτιβ. Για τους δύο πρώτους θανάτους οι ίδιοι γονείς έχουν φροντίσει να δώσουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στη δημοσιότητα και αυτά κρίναμε. Με αυτά προκύπτει ότι ένα σημαντικό ενδεχόμενο για το τι έχει συμβεί σε αυτά τα παιδιά είναι το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, το οποίο σημαίνει αποστέρηση οξυγόνου».

Διαβάστε Επίσης  Ρόδος – Ύποπτος για σεξουαλικά εγκλήματα ο παππούς της 8χρονης που κακοποιήθηκε

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στον ιατρικό φάκελο του πρώτου παιδιού αναφέροντας ότι «έχουμε το ευτύχημα να έχουμε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την ίδια τη μάνα. Μέσα στην αγωνία της και τις συνεντεύξεις της έχει περιγράψει ακριβώς τη στιγμή του θανάτου των παιδιών της».

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης δήλωσε ότι μέχρι τώρα, στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης, δεν έχει εντοπιστεί κάποια ξένη ουσία ωστόσο η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι έχει εντοπιστεί στις εξετάσεις.

Διαβάστε Επίσης  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ανέφερε ότι «Υπάρχει ένα πλούσιο ιστορικό που καταγράφεται μέσα από τις νοσηλείες και για τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια και είμαστε πολύ κοντά στο να βρούμε την αλήθεια».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι από τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν σε επίπεδο προανάκρισης, θα φανεί αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στον παθολογικό θάνατο ή από αμέλεια ή με πρόθεση εγκληματικής ενέργειας. «Θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά πορίσματα και την προανάκριση, εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει ενοχή».  Πάτρα: Πολύ κοντά στο να «λάμψει» η αλήθεια – Τι δηλώνει ο ιατροδικαστής

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *