4 φυσικοί και οικονομικοί τρόποι αντιγήρανσης

4 φυσικοί και οικονομικοί τρόποι αντιγήρανσηςΜπορεί η γήρανση της επιδερμίδας μας να είναι αναπόφευκτη, αλλά υπάρχουν τρόποι, και μάλιστα φυσικοί, να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας και να απαλύνουμε τα σημάδια.

Η γήρανση είναι η φυσική διαδικασία που συμβαίνει στο δέρμα και την όψη μας και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οξειδωτικό στρες, γλυκοζυλίωση (κατά την οποία η υπερβάλλουσα γλυκόζη στο αίμα προσκολλάται στην αιμοσφαιρίνη και το κολλαγόνο με αποτέλεσμα τον σχηματισμό νέων επιβλαβών ενώσεων που επηρεάζουν από τα αγγεία μέχρι το δέρμα), μεταλλάξεις κ.ο.κ. Ως φυσική διαδικασία είναι κάτι που δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε, ωστόσο μπορούμε να την επιβραδύνουμε με διάφορους τρόπους. Κι αν θέλετε μέσα σε όλα να αξιοποιήσετε και τη Φύση, ιδού οι τρόποι να το κάνετε.

Αξιοποιήστε το μέλι

Το μέλι είναι ένα φυσικό ενυδατικό προϊόν, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην επιδιόρθωση της ζημιάς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι η επαρκής ενυδάτωση στο δέρμα μπορεί να επιβραδύνει τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Θα χρειαστείτε 1-2 κουταλιές της σούπας και λίγο νερό αν θέλετε να το αραιώσετε. Εφαρμόστε το μέλι (αραιωμένο με νερό αν επιθυμείτε για μεγαλύτερη ευκολία) στο πρόσωπο και τον λαιμό σας και κάντε μασάζ για 1-2 λεπτά. Αφήστε το για 15-20 λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε να το δοκιμάζετε κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα.

Διαβάστε Επίσης  Αντιγήρανση: Πανεύκολες συνταγές ομορφιάς με πράσινο τσάι

Δοκιμάστε το καρότο και την πατάτα

Τα καρότα είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Το κολλαγόνο κάνει το δέρμα μας σφιχτό και αποτρέπει τη δημιουργία ρυτίδων, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια νεανική λάμψη στο δέρμα, οπότε είναι κάτι που το αναζητάμε. Υπάρχουν, επίσης, ενδείξεις ότι η πατάτα είναι ένα σημαντικό αντιγηραντικό υλικό που βοηθά ενάντια στις ρυτίδες και την ανομοιομορφία του τόνου του δέρματος.

Θα χρειαστείτε ένα μικρό καρότο, μια μικρή πατάτα, λίγο κουρκουμά, λίγη μαγειρική σόδα και νερό. Βράστε το καρότο και την πατάτα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, για να τα πολτοποιήσετε στη συνέχεια και να φτιάξετε μια πάστα. Σε αυτή προσθέστε λίγο κουρκουμά και μαγειρική σόδα. Αναμείξτε καλά και με λίγο νερό και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά. Ξεβγάλετε με ζεστό νερό και επαναλάβετε το ίδιο 2 φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε Επίσης  Το τυρί υπερτροφή που συμβάλλει στη μακροζωία

Πειραματιστείτε με το γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ έχει και αντιγηραντική δράση.

Θα χρειαστείτε 2 κ.σ. γάλα καρύδας και λίγο βαμβάκι. Βάλτε το γάλα καρύδας σε ένα ποτήρι ή μπολάκι και τοποθετήστε μέσα το βαμβάκι μέχρι να «ποτίσει» έπειτα εφαρμόστε το σε όλο σας το πρόσωπο κι έπειτα από 20 λεπτά ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Φτιάξτε το δικό σας serum ματιών με αιθέρια έλαια

Μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα κατάλληλα αιθέρια έλαια και να φτιάξετε το δικό σας serum που καταπολεμά την ξηρότητα και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Η τακτική χρήση μπορεί επίσης να μειώσει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, σύμφωνα με το stylecraze.com.

Θα χρειαστείτε 8 σταγόνες φουντουκέλαιο, 4 σταγόνες έλαιο σανταλόξυλου, 6 σταγόνες έλαιο χαμομηλιού, 5 σταγόνες έλαιο σπόρων καρότου. Αναμείξτε όλα τα αιθέρια έλαια μαζί και αποθηκεύστε τα σε ένα καθαρό και στεγνό μπουκαλάκι. Εφαρμόζετε 1-2 σταγόνες από το μείγμα κάτω από τα μάτια με κυκλική κίνηση, ταμποναριστά, πριν τον ύπνο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *