Πέτρος Φιλιππίδης: Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη του ηθοποιού

Πέτρος Φιλιππίδης: Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη του ηθοποιού

Προκειμένου να παρευρεθεί και ο ίδιος

Για τις 28 Μαρτίου διεκόπη η δίκη του προφυλακισμένου ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, προκειμένου να παρευρεθεί ο ίδιος στη διαδικασία και να συμμετέχει.

Η εισαγγελέας της έδρας τοποθετούμε η επί του αιτήματος αναβολής επισήμανε: : «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας.

Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Mιχαλης Δημητρακόπουλος: «…Δε είναι δυνατόν για λόγους υγείας να είναι εδώ σήμερα ο Πέτρος Φιλιπίδης για να σας αναπτύξει τη θέση του σε σχέση με όσα τον κατηγορούν. Για αυτό θα σας παρακαλούσα να διακόψετε ώστε ο πρωταγωνιστής αυτής της δίκης – που δεν είναι εικονική αλλά πραγματική – να έρθει σε αυτή την αίθουσα όχι μόνο για να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών αλλά και για να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Αυτό είναι δικονομικά σωστό.

Διαβάστε Επίσης  Μεσολόγγι: Συνταξιούχος αγρότισσα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο – Το είχα υποσχεθεί στο άνδρα μου

Πρόεδρος: Υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του;

Μ. Δημητρακόπουλος: Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε. Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. Αν είναι σε θέση να έρθει θα έρθει με καροτσάκι . Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος ότι το λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά.

Πρόεδρος: Πρέπει να έρθει ….

Διαβάστε Επίσης  «Μάγεψε» τη Eurovision στη Γαλλία τραγουδώντας Ελένη Φουρέιρα

Μ. Δημητρακόπουλος: Θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….

Αλεξανδρος Μίντζιας (πολιτική αγωγή): Εδώ και δυο μήνες στα κανάλια προαναγγέλλει η πλευρά του κατηγορουμένου αποκαλύψεις και κάνει επιθέσεις σε μάρτυρες. Από την αρχή ακόμα και πριν τις καταγγελίες επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας. Ήρθαν εδώ χωρίς χαρτιά γιατρών και λένε στο δικαστήριο ότι θα πεισθεί δια της…οράσεως (…) Καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων, διαβάλλονται στην τηλεόραση και έχουν έρθει να απαντήσουν εδώ που αρμόζει.

Οι ηθοποιοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στο δικαστήριο είχαν φτάσει ενωμένοι σαν μια γροθιά οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *