Κοροναϊός: Δεν υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση στο ΕΣΥ παρά την αύξηση κρουσμάτων

Η αύξηση κρουσμάτων οφείλεται τόσο στον παρατεταμένο χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μία αύξηση των κρουσμάτων γρίπης, ως επακόλουθο των διαφόρων γιορτών.

Δεν υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και την γενικότερη αύξηση των επιδημιολογικών δεικτών στην Ευρώπη.

Επίσης παρά το γεγονός πως χτες τα κρούσματα εκτινάχθηκαν στις 26.000 μολύνσεις, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία μείωση κρουσμάτων στα μικρά παιδιά. Ωστόσο το ίδιο δεν συμβαίνει με τις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς εκεί παρατηρείται μία αύξηση στις μολύνσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αύξηση κρουσμάτων οφείλεται τόσο στον παρατεταμένο χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μία αύξηση των κρουσμάτων γρίπης, ως επακόλουθο των διαφόρων γιορτών.

Διαβάστε Επίσης  Στις 11 Φεβρουαρίου τιμάται ο Άγιος Βλάσιος

Συνεδριάζει εν μέσω αύξησης κρουσμάτων η επιτροπή των ειδικών

Την ίδια ώρα συνεδριάζει και πάλι σήμερα, όπως κάθε Τετάρτη, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εν μέσω αύξηση των επιδημιολογικών δεικτών τις τελευταίες ημέρες.

Η επιτροπή θα διερευνήσει ξανά την εισήγηση για μείωση των υποχρεωτικών self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται πως η μείωση των self test σε ένα την εβδομάδα απασχόλησε την Επιτροπή και την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο τελικά το θέμα πήρε «παράταση» για αυτή την Τετάρτη 16/3/2022.

Πάντως η άρση αυτού του μέτρου θεωρείται δύσκολη, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που φτάνει τις 30.000 μολύνσεις.

Διαβάστε Επίσης  Στη ΜΕΘ ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος

Το παραπάνω σε συνδυασμό με το ότι το testing στα σχολεία εμπόδισε – σύμφωνα και με την έκθεση του ΕΟΔΥ– σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον στα παιδιά «δείχνουν» πως οι ειδικοί δύσκολα θα δώσουν σε αυτή τη φάση το «πράσινο φως» για μείωση των self test στα σχολεία.

Σημειώνεται πως τα κρούσματα χτες ξεπέρασαν τις 26.000 ενώ 7 περιφερειακές ενότητες ξεπέρασαν τις 1.000 διαγνώσεις η κάθε μία.

Τα περισσότερα κρούσματα είχε η Θεσσαλονίκη που ξεπέρασε τα 2.800.

Ακολούθησε το κέντρο της Αθήνας με πάνω από 2.100 και τα βόρεια προάστια της Αθήνας που ξεπέρασαν τα 1.400.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *