Λαμπερά μαλλιά και δέρμα με τη δύναμη του καφέ!

Λαμπερά μαλλιά και δέρμα με τη δύναμη του καφέ!Λαμπερά μαλλιά και δέρμα με τη δύναμη του καφέ!

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε την μία μόνο ιδιότητα του καφέ, εκείνη που μας κρατάει ξύπνιους ή γενικά σε εγρήγορση. Όμως οι κόκκοι του είναι ιδιαίτερα πλούσιοι και σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, τις πολυφαινόλες.

Μιλάμε δηλαδή για τις ουσίες εκείνες που προστατεύουν τον οργανισμό μας από τη φθορά που προκαλούν διάφοροι παράγοντες όπως είναι το στρες, διάφορες τροφές ή η μόλυνση της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι τα κύτταρα μας.

Παράλληλα, στο καφές βρίσκονται πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, όπως η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), το παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), το μαγγάνιο, αλλά και κάλιο, μαγνήσιο και νιασίνη (Β3).

 

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ

Υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια για τις θετικές ιδιότητες αυτού του ιδιαίτερα δημοφιλούς και ‘δυνατού’ ροφήματος, όταν φυσικά καταναλώνεται με μέτρο. Πλέον όμως αποδεικνύεται ότι υπάρχουν οφέλη και για το δέρμα και για τα μαλλιά.

Την τόνωση που νιώθουμε με ένα φλιτζάνι καφέ, αντίστοιχα μπορούμε να χαρίσουμε σε δέρμα και μαλλιά, με την επιλογή ενός προϊόντος που περιποίησης που περιέχει καφέ.

Πώς συμβάλλει στην ενίσχυση της υγείας δέρματος και μαλλιών;

Διαβάστε Επίσης  Συμπύκνωμα κανέλας για τέλεια μαλλιά

 

 

Ενισχύει τις φυσικές άμυνες και την αισθητική του δέρματος

· Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στον καφέ δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν διάφορες βλάβες στο δέρμα. Το περιβάλλον είναι δυστυχώς γεμάτο από τέτοιες ρίζες, όπως είναι τα σωματίδια ρύπανσης, γεγονός που καθιστά αυτή τη διαδικασία αποτοξίνωσης ιδιαίτερα σημαντική.

· Μία ακόμη δραστική ουσία του καφέ είναι το καφεϊκό οξύ, το οποίο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση γήρανσης των δερματικών κυττάρων.

· Επίσης, ο καφές αποτελεί ένα σημαντικό ‘όπλο’ ενάντια στη φωτογήρανση, την εμφάνιση κηλίδων από τον ήλιο, τη μείωση της ερυθρότητας και των ρυτίδων.

· Η καφεΐνη έχει την ιδιότητα να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, κάτι που διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό μας. Αυτό με τη σειρά του, μεταξύ άλλων, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση κυτταρίτιδας στο αίμα.

· Κι αν η παραπάνω παρατήρηση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί ο καφές να έχει τέτοια δράση εσωτερικά στον οργανισμό μας, οι αισθητικοί έχουν κάτι ακόμα να μας πουν. Ο καφές μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό για scrubs και προϊόντα απολέπισης, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα ιδιαίτερα υγιές και λείο δέρμα.

Διαβάστε Επίσης  Τα καλλυντικά με βιταμίνες που περιποιούνται την επιδερμίδα στο μάξιμουμ

 

 

Κάνοντας μάλιστα μασάζ με ένα τέτοιο προϊόν μπορούμε να πετύχουμε ταυτόχρονα την απολέπιση που χρειαζόμαστε, αλλά να δούμε και αποτέλεσμα κατά της κυτταρίτιδας.

 

Για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Η σωστή φροντίδα των μαλλιών δεν είναι απαραίτητη μόνο ώστε να δείχνουν όμορφα, αλλά κυρίως για να είναι υγιή. Το τριχωτό της κεφαλής μας ας μην ξεχνάμε είναι κι αυτό δέρμα που ιδρώνει, εκκρίνει σμήγμα και απορρίπτει τα νεκρά κύτταρα.

Το pH στο συγκεκριμένο σημείο είναι όξινο, συνεπώς έχει σημασία η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Όταν έχουν υψηλότερη τιμή pH έχουμε σαν αποτέλεσμα πιο θαμπά μαλλιά, λιπαρότητα, σπάσιμο της τρίχας ή ψαλίδα.

Ο καφές, όντας φυσικά όξινος, με τιμές μεταξύ του 4,8 έως 5,1, βοηθά στην εξισορρόπηση του pH των μαλλιών και του τριχωτού. Αυτό εξασφαλίζει την υγεία των μαλλιών μας, δίνοντάς τους λαμπερή όψη, ενώ μπορεί να παρέχει προστασία από την πιτυρίδα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *