Ασμάτογλου: Εκτίμηση σοκ για την τιμή της βενζίνης – Πού θα «αγγίξει» τα 2,5 ευρώ

Ασμάτογλου: Εκτίμηση σοκ για την τιμή της βενζίνης – Πού θα «αγγίξει» τα 2,5 ευρώΑσμάτογλου: Εκτίμηση σοκ για την τιμή της βενζίνης – Πού θα «αγγίξει» τα 2,5 ευρώ

«Πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα ξεφύγει πάνω από τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και γενικότερα η μέση τιμή πανελλαδικά», εκτίμησε ο κ. Ασμάτογλου
Την εκτίμηση ότι τις επόμενες μέρες η τιμή της βενζίνης σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο, εξέφρασε, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα η αμόλυβδη θα φτάσει τα 2,2 ευρώ μέση τιμή πανελλαδικά, όπως και στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην νησιωτική Ελλάδα ίσως αγγίξει και τα 2,5 ευρώ» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιβαρύνει πάρα πολύ την τιμή. Οι διεθνείς τιμές του αργού ανεβαίνουν αλματωδώς και οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες σε καθημερινή βάση, σημείωσε, την ώρα που στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι η τιμή είναι ήδη μια ανάσα από τα 2 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης  Βροχές στην Αθήνα τις επόμενες ώρες - Η νέα πρόγνωση

«Θα ξεπεράσουμε το 2ευρο»
«Θα ξεπεράσουμε και το 2ευρο από τις τιμές που θα πάρουμε σήμερα για αύριο. Πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα ξεφύγει πάνω από τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και γενικότερα η μέση τιμή πανελλαδικά. Αυτή την στιγμή είναι ήδη στα 2,2 στις Κυκλάδες», είπε ο ίδιος.

«Το τελευταίο τριήμερο ανέβηκε κατά 0,10 ευρώ η αμόλυβδη βενζίνη, 0,15 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης, που βρίσκεται στο 1,5 ευρώ πλέον και που και εκεί υπάρχει πρόβλημα καθώς βλέπουμε ότι είναι μειωμένη η αγοραστική δύναμη του έλληνα καταναλωτή από τις μικρές ποσότητες που παραγγέλνει, ενώ και το πετρέλαιο κίνησης αυξήθηκε κατά 0,18 ευρώ που αποτελεί και κόστος ενέργειας είτε για παραγόμενα προϊόντα ή για υπηρεσίες» επισήμανε, ο κ. Ασμάτογλου, υπογραμμίζοντας πως ο κλάδος έχει αρχίσει να βιώνει ύφεση στην κατανάλωση.

Διαβάστε Επίσης  Διπλός θρίαμβος για το ελληνικό επί κοντώ

Πρόσθεσε ακόμα πως οι πρατηριούχοι έχουν απορροφήσει πολύ μεγάλο μέρος των αυξήσεων από το κέρδος τους.

«Έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης το τελευταίο διάστημα και ανάλογα ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα που έχει τριπλασιαστεί και για εμάς σαν λειτουργικό κόστος, όπως και το φυσικό αέριο που έχει απογειωθεί» τόνισε ο κ. Ασμάτογλου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *