Φράουλες : Ποια είναι τα οφέλη της φράουλας ;

 

Φράουλες : Ποια είναι τα οφέλη της φράουλας ;

Φράουλες : Ποια είναι τα οφέλη της φράουλας ;

 

Την άνοιξη και το καλοκαίρι οι φράουλες είναι από τα πιο δημοφιλή , δροσιστικά και υγιεινά φρούτα.

Οι άγριες φράουλες ήταν πολύ δημοφιλής από τους αρχαίους ρωμαϊκούς χρόνους και χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς σκοπούς όπως η ανακούφιση φλεγμονών, πυρετό, πέτρες στα νεφρά, κακή αναπνοή , ουρική αρθρίτιδα κ.α.

Σήμερα βρίσκουμε πάνω από 600 ποικιλίες φράουλας.

Ιατρικές μελέτες υποστηρίζουν πως οι φράουλες προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία και για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού

 

Ποια όμως είναι τα οφέλη για την υγεία μας καταναλώνοντας φράουλες;

Περιέχουν φυλλικό οξύ : οι φράουλες περιέχουν φυλλικό οξύ, βιταμίνη που βοηθά στην αιμοποίηση και την πρόληψη των αναιμιών, ενώ ασκεί προστατευτική δράση έναντι της ασθένειας του Alzheimer.

Διαβάστε Επίσης  Σαλάτα με ανανά, κοτόπουλο και κόκκινο μήλο για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Βοηθούν στη καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος : περιέχουν σαλικυλικό οξύ, μια φυσική αντιφλεγμονώδη ουσία που βοηθά στην μείωση των φλεγμονών στο πεπτικό σύστημα και οφελεί ιδιαίτερα ανθρώπους με φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (ΙΦΝΕ)

Ρυθμίζουν τη λειτουργία του θυρεοειδή : είναι πλούσιες σε ιώδιο, συστατικό που παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή ρύθμιση και λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα

Προλαμβάνουν την οστεοπόρωση : περιέχουν βιταμίνη Κ η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία των οστών και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Είναι μία ασπίδα κατά του καρκίνου : περιέχουν ομάδα φλαβονοειδών (Κερκετίνη, Ανθοκυανίνες) τα οποία σε συνδυασμό με την βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ, σχηματίζουν μια αντιοξειδωτική ασπίδα εναντίον του καρκίνου.

Βοηθούν στη μείωση της πίεσης του αίματος : οι φράουλες μειώνουν την δραστικότητα συγκεκριμένων ενζύμων που ευθύνονται για την αύξηση της πίεσης του αίματος στον οργανισμό.

Διαβάστε Επίσης  Οι τροφές που όταν συνδυάζονται κάνουν καλό στην υγεία μας!

Υψηλή περιεκτικότητα σε Ω – 3 λιπαρά οξέα : είναι πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα. 1 φλιτζάνι φράουλες περιέχουν το 5% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Ω-3 λιπαρών οξέων. Τα Ω-3 έχουν αντιφλεγμονώδη, αντιθρομβωτική και αντισταμινική δράση, ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου.

Βοηθούν στη φυσική λεύκανση των δοντιών : τα οξέα φρούτων που περιέχουν οι φράουλες βοηθούν στην φυσική λεύκανση των δοντιών, στην απομάκρυνση της πλάκας και της πέτρας ενώ ενισχύουν την υγεία των ούλων.

Δείτε το παρακάτω infographic με τα οφέλη της φράουλας

(κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)

 

Δείτε το παρακάτω infographic

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *