Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο οδηγών από το φλεγόμενο πλοίο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο οδηγών από το φλεγόμενο πλοίοΑγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των Αρχών για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση δύο οδηγών που έδωσαν σημεία ζωής το πρωί της Παρασκευής στον χώρο του γκαράζ του φλεγόμενου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντεζι με 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους, αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένοι. Ένας εξ αυτών καλούσε σε βοήθεια και έγινε αντιληπτός από το πλήρωμα πλοίου που βρίσκεται στην περιοχή και διεξάγει έρευνες.

Διαβάστε Επίσης  Tραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο

Οι Αρχές προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να έρθουν σε επικοινωνία με τους εγκλωβισμένους, ώστε να τους κατευθύνουν σε ασφαλές σημείο στην κορυφή του πλοίου και να παραληφθούν από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Την ίδια ώρα, στη στεριά, στο λιμάνι της Κέρκυρας έχουν φτάσει οι περισσότεροι διασωθέντες επιβάτες με πλοία του Λιμενικού Σώματος, με αλιευτικά και ερασιτεχνικά σκάφη. Εκεί βρίσκονται και σκάφη της Ιταλικής Ακτοφυλακής, καθώς και η φρεγάτα «Ύδρα».

Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο οδηγών από το φλεγόμενο πλοίο

Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και τρεις ενήλικοι επιβάτες με μικροτραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Εκεί, αναμένεται να διακομισθεί από στιγμή σε στιγμή και ένα βρέφος μόλις δύο μηνών.

Διαβάστε Επίσης  Κολώνα, Κύθνος

Στο λιμάνι της Κέρκυρας, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση. Αρχικά οι διασωθέντες καταμετρώνται και στη συνέχεια οδηγούνται για έλεγχο ως προς τον κορωνοϊό, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ακολούθως, οι διασωθέντες εξετάζονται από κλιμάκιο του Νοσοκομείου Κέρκυρας, το οποίο αποτελείται από ιατρούς και νοσηλευτές.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *