Άγιος Παΐσιος: Η δύσκολη άφιξη στην Ελλάδα και οι χλευασμοί

Άγιος Παΐσιος: Η δύσκολη άφιξη στην Ελλάδα και οι χλευασμοί

Άνθρωποι ξεριζωμένοι, κουρασμένοι και γεμάτοι απελπισία και οργή, καταφτάνουν στην Ελλάδα. Εκεί, καλούνται να αντιμετωπίσουν τις πρώτες δυσκολίες. Ρατσισμός, κακές συνθήκες διαβίωσης και αγανάκτηση! Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς Άγιος Παΐσιος, προβλέπεται ανατριχιαστικό.

           Άγιος Παΐσιος: Η δύσκολη άφιξη στην Ελλάδα και οι χλευασμοί

 

Οι ξεριζωμένοι από την Καππαδοκία γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου μακριά από το χωριό τους, με μια υπαίθρια λειτουργία. Φτάνουν στον Πειραιά στις 14 Σεπτεμβρίου, περιμένοντας να βρουν τη μάνα Ελλάδα που θα τους αγκαλιάσει, συναντούν όμως πάρα πολλά προβλήματα. Ο πατέρας του μικρού Αρσενίου, που είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, προσπαθεί με την καθοδήγηση του γέροντα Αρσενίου να κρατάει ισορροπίες και να λύνει τα προβλήματα.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Παντρεύονται Ελένη και Στέφανος

Ο Γέροντας Αρσένιος προλέγει ότι θα πάνε σε ένα νησί και ότι αυτός θα «κοιμηθεί» εκεί σε σαράντα μέρες. Την επόμενη μέρα τους στέλνουν στην Κέρκυρα. Εκεί μένουν προσωρινά στο κάστρο της πόλης.

Η οργή των “ντόπιων”

Η ανατριχιαστική φράση της γιαγιάς Χατζηχριστίνας, θα ανατριχιάσει τους τηλεθεατές απόψε, στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς “Άγιος Παΐσιος”. Η ίδια, όταν η εγγονή της την ρωτήσει εάν είναι αυτή η Ελλάδα, θα της απαντήσει: “Η Ελλάδα είναι μάνα, δε μπορεί να είναι αυτή…”.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Αργυρώ και Αστέρης χωρίζουν εξαιτίας του Ανδρέα

Όλοι τους ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Τα πράγματα, όμως, δεν έρχονται όπως θα ήθελαν. Ο πάτερ Αρσένιος τους δίνει κουράγιο και δύναμη, τους φωνάζει πως έφτασαν σώοι και πως πρέπει να ευχαριστούν το Θεό.

Μόνο που οι εντάσεις και οι καυγάδες δε θα αργήσουν να ξεσπάσουν, ανάμεσα σε “ντόπιους” και “πρόσφυγες”. Η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου. Ένα συγκινητικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, ξετυλίγεται…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *