Ποιες βιταμίνες θεραπεύουν την αρθρίτιδα

Ποιες βιταμίνες θεραπεύουν την αρθρίτιδα

Ποιες βιταμίνες θεραπεύουν την αρθρίτιδα

Βιταμίνες κατάλληλες για την αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να αντιδράσει στο παντοθενικό ασβέστιο με δοσολογία λήψης 500μγρ τη μέρα επί 2 ημέρες, 100μγρ επί 3 ημέρες, 1500μγρ επί 4 ημέρες και κατόπιν 2000μγρ τη μέρα, για μια περίοδο 2 μηνών ή μέχρι να επιτευχθεί ανακούφιση.

Η καθημερινή πρόσληψη θα γίνει τότε η ελάχιστη που χρειάζεται για να σταματούν οι πόνοι.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να αντιδράσουν στη βιταμίνη C,4000μγρ σε ισομοιρασμένες δόσεις. Και οι δύο τύποι αυτοί αρθρίτιδας αντιδρούν καλά σε υψηλές δόσεις (3-6γρ ημερησίως) νικοτιναμιδίου, κατά προτίμηση ή νικοτινικού οξέος.

Διαβάστε Επίσης  Τρώγοντας σοκολάτα και πίνοντας κόκκινο κρασί καθυστερούμε την γήρανση σύμφωνα με νέα μελέτη

Συμπληρωματικές προληπτικές λήψεις είναι 100μγρ παντοθενικού ασβεστίου, 500μγρ βιταμίνης C και 100μγρ νικοτιναμιδίου ημερησίως.

 

Ποιες βιταμίνες θεραπεύουν την αρθρίτιδα

Οι εκφυλιστικές ασθένειες των αρθρώσεων χαρακτηρίζονται από ασβεστοποιημένες διογκώσεις στους χόνδρους.

Και οι δυο τύποι (φλεγμονή των αρθρώσεων στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα) αναφέρεται οτι αντιδρούν ευνοϊκά σεσυμπληρωματικές λήψεις ασβεστίου, μεταξύ 500 και 1500χλγρ τη μέρα.

Οι λόγοι δεν είναι γνωστοί, αλλά ακόμα και οι ασβεστοειδείς διογκώσεις των χόνδρων, που οφείλονται σε υψηλή τοπική συγκέντρωση του μετάλλου αυτού, μπορεί να εξαφανισθούν όταν διορθωθούν τα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου σε άλλα σημεία του οργανισμού.

Διαβάστε Επίσης  Δερματικά εξανθήματα με κνησμό

Τόσο χαμηλά επίπεδα μπορεί να εμφανισθούν στα αποθέματα οστών, όπως κατά την οστεοπόρωση, πράγμα που συνδυάζεται με κάποιες περιπτώσεις αρθρίτιδας.

Εντοπισμένες ελλείψεις χαλκού μπορεί να αποτελέσουν, επίσης, ένα παράγοντα για την πρόκληση καταστάσεων αρθρίτιδας, ιδιαίτερα ρευματοειδούς τύπου. Τα βραχιόλια χαλκού μπορεί να συνεισφέρουν χαλκό μέσω του δέρματος

. Μερικά σύμπλοκα παράγωγα του χαλκού σε χάπια από το στόμα, όπως π.χ. αυτά που περιέχουν ασπιρίνη φαίνεται ότι ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση, μεγαλύτερη από όση η ίδια η ασπιρίνη. Οι οργανικές μορφές χαλκού είναι πιο αποτελεσματικές από τα άλατα χαλκού για την ανακούφιση των ανθρώπινων συμπτωμάτων.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *