Πάτρα: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν» – Το ξέσπασμα την μητέρας των τριών κοριτσιών

Ξεσπά η μητέρα των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

Οι έρευνες έχουν στραφεί προς πάσα κατεύθυνση, με τη διαλεύκανση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών να έχει περάσει στα «χέρια» του τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής.

Χθες Παρασκευή υπήρχαν μάλιστα πληροφορίες ότι Εισαγγελία Πατρών ζήτησε την εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας για να διερευνηθεί εξονυχιστικά η αιτία θανάτου της. Κάτι τέτοιο ωστόσο διαψεύδεται, καθώς οι ιατροδικαστές έχουν λάβει όλα τα όργανα της για να τα εξετάσουν και συνεπώς μία τέτοια ενέργεια είναι περιττή.

Σε συνέχεια των τελευταίων συγκεχυμένων πληροφοριών, η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγγου, «σπάει» τη σιωπή της μιλώντας στην Εφημερίδα «Πελοπόννησος» για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Αναφορικά με την εκταφή δήλωσε πως δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό. Μάλιστα εξέφρασε την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού όπως είπε, η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» ήταν η πρώτη της αντίδραση.

Διαβάστε Επίσης  Ο Δ. Αθηναίων παρέχει θερμαινόμενο χώρο για προστασία από το ψύχος

Η κ. Πισπιρίγγου παρακαλεί «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

Το περιστατικό με τους σπασμούς

Ένα μήνα μετά το θάνατο του δεύτερου κοριτσιού -της μόλις 6 μηνών Ίριδας, η Τζωρτζίνα διακομίσθηκε με σπασμούς στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου υποβλήθηκε σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο. Ξαφνικά, ενώ ήταν μόνη στο θάλαμο, παρουσίασε ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν ύστερα από 8 λεπτά, όμως το κοριτσάκι υπέστη εγκεφαλοπάθεια.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Της έγινε ανάνηψη και ύστερα το παιδί διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο) σε πολύ άσχημη κατάσταση, υπό την επίβλεψη, πια, του Ανδρέα Ηλιάδη.

Και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση πώς ένα παιδί κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Η Τζωρτζίνα πήρε εξιτήριο από εκεί τον Ιούλιο, απαιτήθηκαν εξετάσεις στο «Παίδων» της Αθήνας, πριν από μερικές εβδομάδες όπου τελικά και κατέληξε.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που χειρίζονται πλέον την υπόθεση, έκαναν σήμερα όλα τα απαραίτητα αιτήματα για να πάρουν στα χέρια τους τρεις ιατρικούς φακέλους των τριών κοριτσιών. Οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους τρεις θανάτους και ποιο είναι το κοινό τους σημείο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *