Διατροφή: Ποιους κινδύνους κρύβουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Διατροφή: Ποιους κινδύνους κρύβουν τα επεξεργασμένα τρόφιμαΕίναι πολύ εύκολο να αρπάξει κανείς ένα πακέτο τσιπς ή μπισκότα απλά και μόνο για να καταστείλει την πείνα του σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Και σίγουρα εκείνη τη στιγμή δεν θα σκεφτεί αν είναι υγιεινά ή όχι.

 Διατροφή: Ποιους κινδύνους κρύβουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Ωστόσο, αν το έχετε συνειδητοποιήσει πως δεν πρόκειται για μια από τις πιο υγιεινές τροφές που θα μπορούσατε να καταναλώσετε δεν έχετε καμία δικαιολογία να συνεχίσετε να το κάνετε σε καθημερινή βάση.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ποιοι είναι οι λόγοι που δεν θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τα επεξεργασμένα τρόφιμα:

1.Τα επεξεργασμένα τρόφιμα καταστρέφουν την πέψη

Oλα τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες απογυμνώνονται ολοκληρωτικά από το προϊόν της διατροφής, όταν αυτό μπει στη διαδικασία της επεξεργασίας.

Διαβάστε Επίσης  Έτσι θα μάθει το παιδί να τρώει φρούτα και λαχανικά – Δοκιμάστε το

Με τον τρόπο αυτό, χωρίς δηλαδή τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες, το πεπτικό σύστημα αδυνατίζει και επιτρέπει σε επιβλαβή βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές, αντί να προτιμάτε να καταναλώνετε επεξεργασμένα τρόφιμα.

2. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα προκαλούν προβλήματα υγείας

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν διάφορα συντηρητικά και πρόσθετα, έτσι ώστε η διάρκεια της ζωής του προϊόντος να μην επηρεαστεί. Αλλά αυτά τα πρόσθετα που περιέχουν φωσφορικά συγκεκριμένα, μπορεί να επηρεάσουν τα νεφρά μας και να αποδυναμώσουν τα οστά μας, όπως έχουν δείξει έρευνες.

Και ορισμένες απ’ αυτές έχουν δείξει επίσης ότι τα εξευγενισμένα σάκχαρα, τα επεξεργασμένα άλευρα, τα φυτικά έλαια και πολλά άλλα συστατικά που βρίσκονται συνήθως στα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για τα χρόνια προβλήματα φλεγμονής στο σώμα.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί επιβάλλεται να μαρινάρουμε τα ψητά κρέατα με δεντρολίβανο

3. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν φυτοφάρμακα

Για να εργαστούν περισσότερο για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, οι αγρότες πρέπει να ρίξουν φυτοφάρμακα που μπορεί να καταλήξουν στο τελικό προϊόν, ώστε με αυτό τον τρόπο τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υψηλές πιθανότητες να έχουν φυτοφάρμακα σε σχέση με τις φρέσκες ομάδες τροφών.

4. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι εθιστικά και παχαίνουν

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα τείνουν να τονώνουν την παραγωγή ντοπαμίνης, ενός γνωστού νευροδιαβιβαστή που απαντάται όταν ο άνθρωπος απολαμβάνει ένα φαγητό και τον κάνει να το ποθεί συνεχώς.

Ετσι το σώμα βάζει τον άνθρωπο στον πειρασμό να τρώει πολύ περισσότερο από το κανονικό και με τον καιρό το φαγητό τού γίνεται εθισμός, οδηγώντας σε περιττό λίπος στο σώμα.

ΠΗΓΗ : www.medinova.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *