Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Παύει να ισχύει για 300.000 πολίτες

Παύει να ισχύει από τη Δευτέρα (7/2) το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Οι πολίτες που επηρεάζονται από τη λήξη της ολιγοήμερης παράτασης που είχε δοθεί υπολογίζονται κοντά στους 300.000.

Συγκεκριμένα, το πιστοποιητικό παύει να ισχύει για τους πολίτες που έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου πριν από επτά μήνες και δεν προχώρησαν στην ενισχυτική δόση και για όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο και έχουν περάσει τρεις μήνες χωρίς να κάνουν την επαναληπτική δόση.

Διαβάστε Επίσης  Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες για το κλείσιμο των πυλών στο μετρό

Οι πολίτες αυτοί δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ενώ όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να καλύπτουν οι ίδιοι το κόστος των τεστ που απαιτείται για την προσέλευση στην εργασία τους.

Η μικρή παράταση στη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών είχε δοθεί λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Συγκεκριμένα στην ενημέρωση της 27ης Ιανουαρίου ο Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης είχε αναφέρει: «Επιπλέον, λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε Επίσης  Κορωνοϊός: Μακραίνει η λίστα των νεκρών – Κατέληξαν οκτώ άνθρωποι

Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *