Λαζάνια με πράσα

Λαζάνια με πράσαΛαζάνια με πράσα; Είπες ότι δεν τρως πράσα; Διάβασε παρακάτω την επόμενη πρόταση και αφού δοκιμάσεις θα το ξανασυζητήσουμε.

Τα λαζάνια με πράσα είναι μια υπέροχη συνταγή για απαιτητικούς ουρανίσκους και ίσως πρώην εχθρούς του πράσου. Τα πράσα ανήκουν στην ίδια οικογένεια λαχανικών με το κρεμμύδι, αλλά έχουν πιο ήπια γεύση.

Ήξερες ότι 100 γραμμάρια πράσα περιέχουν μόνο 60 kcal;

Τα πράσα περιέχουν πολλές διαιτητικές ίνες, βιταμίνη C και φολικό οξύ. Είναι επίσης θαυμάσιο διουρητικό με αποτέλεσμα να μας βοηθάει στην αποβολή των άχρηστων υγρών από το σώμα μας. Δοκιμάστε τα θα εκπλαγείτε….

Λαζάνια με πράσα : Υλικά για 4 μερίδες

800 γραμμάρια πράσα
300 γραμμάρια σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας κοφτή μαύρη ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος ή ένα ποτήρι γάλα 0%
100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
5 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
12 φύλλα λαζάνια
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα – ή άλλο light τυρί
Αλάτι
Πιπέρι

Διαβάστε Επίσης  Πιλάφι με γαρίδες

Εκτέλεση

Βράστε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι προσθέστε αρχικά το κρεμμύδι, ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και αφήστε σε χαμηλή φωτιά να αχνίζονται.

Προσθέστε σταδιακά τα πράσα χοντροκομμένα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε την μαύρη ζάχαρη και αφήνστε σε χαμηλή φωτιά να αχνίζονται.

Ρίξτε το σπανάκι χοντροκομμένο, και το γάλα ή κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να αχνίζετε. Μόλις μαλακώσουν και τελειώσουν τα υγρά ρίξτε μέσα το κατσικίσιο τυρί και την παρμεζάνα και αφήστε σε σιγανή φωτιά έως ότου λιώσουν.

Διαβάστε Επίσης  Γίγαντες με μέλι και μυρωδικά

Σε λαδωμένο ταψάκι τοποθετήστε 4 λαζάνια, ρίξτε το 1/3 από το μείγμα, στρώστε πάλι 4 λαζάνια και ρίξτε 1/3 από το μείγμα. Τοποθετήστε από πάνω και τα τελευταία 4 λαζάνια και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.

Από πάνω ρίξτε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και λίγη παρμεζάνα. Ψήστε 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και αν χρειαστεί λίγο παραπάνω 5 λεπτά στο γκρίλ.

Καλή σας απόλαυση!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *