Βροχερός και την Τετάρτη ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας

Βροχερός και την Τετάρτη ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας

 

Την Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, καθώς επίσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα σημειωθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα παράκτια της Θράκης, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στις νησιωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν σε Θράκη, Αιγαίο και Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία σε πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 1 βαθμό Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 6, στη Θεσσαλία από 1 έως 7, στην Ήπειρο από -2 έως 15, στη Στερεά από 2 έως 11, στην Πελοπόννησο από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 10, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 14, στις Κυκλάδες από 8 έως 15, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του 24ωρου.

Διαβάστε Επίσης  Αστυνομικός στα Χανιά υιοθέτησε σκυλίτσα που βρέθηκε στην αγκαλιά της νεκρής κηδεμόνος της

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ, από το απόγευμα όμως στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης, ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και ενδεχομένως καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του 24ωρου.

Διαβάστε Επίσης  Καλωσορίζουμε τον Νοέμβριο! Kαλό μήνα σε όλους!!!

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις και πρόσκαιρα χιόνι ή χιονόνερο έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά του νομού έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του 24ωρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *