Ο Όρκος – ΕΡΤ: Περίληψη για τα πρώτα 2 επεισόδια της σειράς

  • Post category:ΣΕΙΡΕΣ

Ο Όρκος – ΕΡΤ: Περίληψη για τα πρώτα 2 επεισόδια της σειράς

 

H ΕΡΤ συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική μυθοπλασία με την πρεμιέρα της νέας σειράς που θα έχει τον τίτλο «Ο Όρκος» να πλησιάζει. Πιο συγκεκριμένα, η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 22:00 το βράδυ, όπως και κάθε εβδομάδα την ίδια μέρα και ώρα, με διπλό επεισόδιο. Τι θα δούμε στα πρώτα 2 επεισόδια της νέας σειράς της ΕΡΤ1, «Ο Όρκος»;

1ο Επεισόδιο – «Η επιστροφή»

Ο Άγγελος Ράπτης είναι ίσως ο καλύτερος γενικός χειρούργος της Ελλάδας και μέλος μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Ένα τροχαίο του τα παίρνει όλα μέσα σε μια νύχτα, καθώς τον φέρνει αντιμέτωπο με τα νεκρά σώματα της γυναίκας του, Ηρώς και της κόρης του, Μελίνας, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Ο Άγγελος τα παρατάει όλα και φεύγει από την Αθήνα. Η επιστροφή του, έναν χρόνο μετά, μια πρόωρη γέννα στον δρόμο και μια απρόσμενη γνωριμία τον κάνουν να αναρωτηθεί αν, τελικά, ο θάνατος της γυναίκας και της κόρης τους ήταν τυχαίος.

2ο Επεισόδιο – «Η ανθρωπιά»

Ο Άγγελος, προκειμένου να εξιχνιάσει το τροχαίο της Ηρώς και της Μελίνας για το οποίο φαίνεται ότι φταίει ένας άστεγος, δέχεται να ηγηθεί του εθελοντικού προγράμματος «Ιατρικής του Δρόμου». Το πρόγραμμα, εμπνευστής του οποίου είναι ο αδελφός του Παύλος, θα υλοποιηθεί με τις χορηγίες του εφοπλιστή Ζαφείρη.

Ο Άγγελος, ψάχνοντας τα χαρτιά της Ηρώς, ανακαλύπτει ότι ο εφοπλιστής γνωριζόταν με τη γυναίκα του, παρόλο που ο ίδιος συμπεριφέρεται σαν να μην τη γνωρίζει. Κι ενώ πιστεύει ότι δεν θα ξανά χειρουργήσει, το μαχαίρωμα ενός άντρα στη μηριαία αρτηρία στον δρόμο και η γνωριμία του με την Πάτυ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του.

Διαβάστε Επίσης  Μόλις χθές 83-84-85: ποιός έχει ναρκώσει την Λουίζα;

Αυτές είναι οι περιλήψεις των πρώτων 2 επεισοδίων της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ1 που θα έχει τον τίτλο, «Ο Όρκος». Πρόκειται για μια σειρά 36 επεισοδίων με πρωταγωνιστές κορυφαία ονόματα του θεάτρου και της τηλεόρασης, όπως ο Γιάννης Στάνκογλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Γιώργος Γάλλος, η Λουκία Μιχαλοπούλου, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου και πολλοί άλλοι ακόμα. Το σενάριο υπογράφει η Τίνα Καμπίτση ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Η υπόθεση της σειράς

Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σαριάβα).

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο και παραιτείται…

Διαβάστε Επίσης  Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδια 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112

Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η Λουΐζα (Αντριάνα Αντρέοβιτς) είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να υλοποιήσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

Ο Άγγελος, ο οποίος έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος.

Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Ιωσήφ Πολυζωίδης), η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση