Παγκρεατίτιδα και κατοικίδια: αιτίες και αντιμετώπιση

Παγκρεατίτιδα και κατοικίδια: αιτίες και αντιμετώπιση

Παγκρεατίτιδα και κατοικίδια: αιτίες και αντιμετώπιση

Η επιτυχής αντιμετώπιση οποιασδήποτε ασθένειας εξαρτάται από την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, την έγκυρη διάγνωση και την επακόλουθη πρόληψη. Όσο πιο προσεκτικά ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει το τετράποδο κατοικίδιο ζώο του, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών της νόσου. Μία από τις σοβαρές ασθένειες είναι η παγκρεατίτιδα σε ένα σκύλο. Εάν ο χρόνος δεν φροντίζει για την υγεία του σκύλου, μπορεί να υπάρχουν επικίνδυνες συνέπειες που απειλούν τη ζωή του.

Αιτίες της παγκρεατίτιδας ..

Η παγκρεατίτιδα συμβαίνει πάντα για ένα λόγο, είναι το ίδιο, τόσο για σκύλους όσο και για ανθρώπους – αυτά είναι προβλήματα στην εργασία του παγκρέατος, που προκαλείται από τη φλεγμονή του.

Το φλεγμονώδες όργανο δεν μπορεί να εκτελέσει πλήρως τις λειτουργίες του, επομένως υπάρχει παγκρεατική ανεπάρκεια χαρακτηριζόμενη από χαμηλή παραγωγή ενζύμων. Τα ένζυμα εκτελούν ζωτική λειτουργία στο σώμα, χωνεύουν όλα τα τρόφιμα που εισέρχονται στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Ο μηχανισμός της πέψης των τροφίμων σε σκύλους έχει το ακόλουθο σχήμα: πρώτον, το φαγητό μασηθεί, στο στόμα τα σιαλικά ένζυμα το βοηθούν να σπάσει σε μικρότερα σωματίδια, μετά το οποίο εισέρχεται στο στομάχι. Το τελευταίο στάδιο είναι η λήψη τροφής στο δωδεκαδάκτυλο, όπου τα ένζυμα δρουν σε αυτό, μόνο μετά την απορρόφηση των ευεργετικών ουσιών.

Διαβάστε Επίσης  Τι μπορεί να συμβεί εάν δώσετε σοκολάτα στον σκύλο

Η φλεγμονή του παγκρέατος είναι δυνατή λόγω πολλών λόγων:

Τις περισσότερες φορές ο κύριος λόγος είναι η ακατάλληλη σίτιση του σκύλου . Το σώμα του σκύλου έχει σχεδιαστεί για να χωνέψει ωμό κρέας, για το σκοπό αυτό παράγονται ειδικά ένζυμα που μπορούν να αφομοιώσουν το κρέας με την ακατέργαστη μορφή του. Τα κύρια σφάλματα των τροφίμων – τα αλλαντικά, τα ψημένα τρόφιμα, τα γλυκά, τα πικάντικα τρόφιμα και το αλμυρό, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Σε αυτό το πλαίσιο, εμφανίζεται δυσλειτουργία του παγκρέατος. Τα ένζυμα που αποσκοπούν στην πέψη των ακατέργαστων προϊόντων δεν έχουν τίποτα να χωνέψουν, αν και θα συνεχίσουν να παράγονται.

Διαβάστε Επίσης  Βλαβερές τροφές για του τετράποδους φίλους μας

Η παγκρεατίτιδα οφείλεται σε επιβλαβή μικρόβια που εισέρχονται στο σώμα. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τα τρόφιμα που τροφοδοτούν τον σκύλο. Τα προϊόντα πρέπει να είναι φρέσκα, χωρίς σήψη. Απαγορεύεται η τροφοδοσία του σκύλου από βρώμικες επιφάνειες, για παράδειγμα, από το έδαφος. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το τετράποδο κατοικίδιο ζώο δεν τρώει λάσπη. Οι μικροοργανισμοί που εισέρχονται στο σκύλο με τροφή μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή του παγκρέατος και μεταγενέστερη λοιμώδη νόσο.

Οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά “συντονίζουν” το σώμα του ζώου για να λειτουργήσει σωστά, είναι σημαντικό η καθημερινή διατροφή του σκύλου να είναι πλούσια και ισορροπημένη.

Ορισμένες ασθένειες που «χτυπούν» στο πάγκρεας ενός σκύλου, περιλαμβάνουν έλκη, ασθένειες του ήπατος και των νεφρών, προβλήματα της χοληδόχου κύστης, διαβήτη .

Οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι η παγκρεατίτιδα έχει γενετικό υπόβαθρο . Αυτή η ασθένεια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στους τεριέ Γιορκσάιρ , μπόξερ , Cocker Spaniel , νάνος πόδι και άλλοι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *