Νερό με λεμόνι και λιναρόσπορο: Βοηθά στο αδυνάτισμα;

Νερό με λεμόνι και λιναρόσπορο: Βοηθά στο αδυνάτισμα;

Νερό με λεμόνι και λιναρόσπορο: Βοηθά στο αδυνάτισμα;

 

Έχετε δοκιμάσει αυτή τη δίαιτα;

Προσπαθήστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή στο σπίτι σας σήμερα και ανακαλύψτε πόσο καταπληκτική είναι για το βάρος και τη σιλουέτα σας. Μην ξεχάσετε να τη συνδυάσετε με διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και άσκηση

Το φυσικό νερό με λεμόνι και λιναρόσπορο είναι από τα κόλπα διατροφής το οποίο έγινε γνωστό για το αδυνάτισμα. Αν δεν σας αρκεί η καύση λίπους όλο το βράδυ, μπορεί να προμηθεύσει τη διατροφή σας με ενδιαφέροντα οφέλη.

Τόσο το λεμόνι όσο και ο λιναρόσπορος περιέχουν θρεπτικές ουσίες οι οποίες δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό. Βάζοντάς τα στη διατροφή μας, μπορούμε μειώσουν την πείνα και να βελτιώσουμε τις πεπτικές λειτουργίες όπως και τις λειτουργίες του ήπατος, οι οποίες παίζουν ρόλο στο αδυνάτισμα.

Αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να μάθουν πώς να φτιάξουν νερό με λεμόνι και λιναρόσπορο επειδή αποτελεί έναν απλό τρόπο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Ποια είναι τα κύρια οφέλη;

Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω λεπτομερώς.

 

Γιατί είναι καλή επιλογή για το αδυνάτισμα το νερό με λεμόνι και λιναρόσπορο;

Το αδυνάτισμα είναι μια περίπλοκη διαδικασία που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αν και μια υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι τα κλειδιά της επιτυχίας, υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να δυσκολεύονται στην επίτευξη του στόχου τους.

Πρώτα απ’ όλα, το ν’ αρχίσετε να αλλάζετε τις συνήθειές σας δεν είναι εύκολο, ειδικά αν το άτομο είναι συνηθισμένο στην καθιστική ζωή. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι πως ο μεταβολισμός του καθενός δεν λειτουργεί το ίδιο, κάποια συστήματα λειτουργούν ταχύτερα από άλλα.

Όμως, παραμερίζοντας αυτά, υπάρχουν ορισμένα φυσικά κόλπα τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος χωρίς να υποφέρουμε ιδιαίτερα. Το νερό με λεμόνι και λιναρόσπορο, για παράδειγμα, δίνει πολλά θρεπτικά συστατικά και έχει δράση αδυνατίσματος που βοηθά τη δίαιτά μας.

Διαβάστε Επίσης  Πεντανόστιμο ρόφημα αδυνατίσματος με φασκόμηλο!

Με τη συχνή του κατανάλωση δεν θα αποτοξινώσετε το σώμα σας μονάχα, αλλά θα βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας και θα αποτρέψετε ορισμένες ασθένειες. Επιπλέον, αυτό το ρόφημα μπορεί να μειώσει την έκκριση ορμονών πείνας και είναι ένας χαμηλός σε θερμίδες τρόπος για να μείνετε ενυδατωμένοι.

 

Αδυνατιστικές ιδιότητες του λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό συστατικό το οποίο πρωταγωνιστεί συχνά στα πλάνα αδυνατίσματος. Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και απαραίτητα μέταλλα, είναι μια καλή διατροφική πηγή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς βελτιώνει τη γενική μας κατάσταση.

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες πως τα λεμόνια έχουν διουρητική δράση, αντιοξειδωτικές και αλκαλικές ιδιότητες. Το αποτέλεσμα είναι να καθίστανται τα λεμόνια εξαιρετικά όχι μόνο για το αδυνάτισμα, αλλά και για την καθολική μας υγεία. Η συχνή κατανάλωση λεμονιού μπορεί να καταπολεμήσει τις φλεγμονές και να προστατεύσει τα κύτταρα από διάφορα αντιγόνα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Ο λόγος:

 

  • Περιέχουν αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες τα οποία βοηθούν στη μείωση των λιπαρών κυττάρων του σώματος.
  • Έχουν κιτρικό οξύ το οποίο διεγείρει την έκκριση χολής, μιας ουσίας που παράγεται στη χοληδόχο κύστη η οποία λειτουργεί για την πέψη των λιπιδίων.
  • Έχουν διαιτητικές ίνες που βελτιώνουν την πέψη και περιορίζουν τις λιγούρες.
  • Βοηθούν στον έλεγχο της κακής χοληστερίνης, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

 

Αδυνατιστικές ιδιότητες του λιναρόσπορου

Πρόσφατα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσθέτουν τον λιναρόσπορο στη διατροφή τους. Εφόσον έχουν ανακαλύψει πόσο εξαιρετικός είναι για την πέψη και τον έλεγχο του βάρους τον επιλέγουν για τον εαυτό τους. Παρά το μικρό του μέγεθος, είναι απίστευτη πηγή θρεπτικών ουσιών.

 

  • Σύμφωνα με τη Δρ. Priyanka Kajla περιέχει μικρή ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία προσφέρουν αντιφλεγμονώδη δράση και είναι γεμάτα οφέλη για το καρδιαγγειακό.
  • Το 28% του βάρους του είναι διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερίνης και βελτιώνουν την πέψη.
  • Ο λιναρόσπορος περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη βέλτιστη λειτουργία των κυττάρων και περιορίζουν τη ζημιά από τη δράση του οξειδωτικού στρες.
  • Επιπλέον, προσφέρουν μεγάλες ποσότητες βλέννας, μια ουσία που βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα.
  •       Τα ένζυμά του βοηθούν το σώμα να διασπά ευκολότερα τα λίπη και τις πρωτεΐνες, αποτρέποντας τη συσσώρευσή τους.
Διαβάστε Επίσης  Κάψε εύκολα το λίπος με σελινόριζα και λεμόνι!

 

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε νερό με λεμόνι και λιναρόσπορο για αδυνάτισμα;

Για να πάρουμε τα μέγιστα από τις αδυνατιστικές ιδιότητες αυτών των συστατικών, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από την ακόλουθη συνταγή. Θα πρέπει να το πίνετε κάθε μέρα για να ωφελήσετε την υγεία σας, ενώ ταυτόχρονα θα βρίσκεστε όλο και πιο κοντά στον στόχο για την απώλεια βάρους.

 

Συστατικά

4 ποτήρια νερό (1 λίτρο)
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο (20 γρ.)
Τον χυμό από 1 λεμόνι

 

Παρασκευή

Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα και φέρτε το σε σημείο βρασμού.
Μόλις βράσει, προσθέστε τον λιναρόσπορο και χαμηλώστε τη φωτιά.
Αφήστε το να μαγειρευτεί για 3 ή 4 λεπτά ακόμη και αφαιρέστε το από τη φωτιά.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Όταν είναι αρκετά κρύο για να το πιείτε, σουρώστε το νερό και προσθέστε τον χυμό

 

Κατανάλωση

  • Πίνετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι και λιναρόσπορο με άδειο στομάχι.
    Χωρίστε το νερό σε 3 με 4 μερίδες.
    Πιείτε ξανά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Έχετε δοκιμάσει αυτή τη δίαιτα; Προσπαθήστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή στο σπίτι σας σήμερα και ανακαλύψτε πόσο καταπληκτική είναι για το βάρος και τη σιλουέτα σας. Μην ξεχάσετε να τη συνδυάσετε με διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και άσκηση.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *