Αρναούτογλου – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις – Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» ο «Διομήδης»

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» τη χώρα μας τις επόμενες 24 έως 48 ώρες, καθώς έχει ξεκινήσει η επέλαση της κακοκαιρίας Διομήδης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα προγνωστικά αναμένεται να υπάρξουν χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, από την Τετάρτη, και από τα Βόρεια προς τα Νότια, θα υπάρξει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ, υπογράμμισε πως αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά τόσο την Τρίτη όσο και τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Μάλιστα θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή ειδικότερα σε όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικά η πρόγνωσή του:

Σύννεφα από τη Νοτιοδυτική Ελλάδα, σταδιακά κινούνται προς την Πελοπόννησο όπου μέσα στη νύχτα θα έχει δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πάνω από τα 1.300μ. θα είναι πυκνές οι χιονοπτώσεις. Προς το ξημέρωμα θα βελτιωθεί εκεί ο καιρός, καθώς το κύμα αυτό θα περάσει από την Αττική και θα κινηθεί προς τα βόρεια. Στη Θεσσαλία στα ορεινά θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα.

Την Τρίτη, στη Νοτιοδυτική Ελλάδα μετά τις ισχυρές καταιγίδες της νύχτας θα υπάρξει μια μικρή βελτίωση. Τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία θα υπάρχει συννεφιά, βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.000μ. υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και στη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα. Στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα υπάρξουν κάποια ανοίγματα του καιρού. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Διαβάστε Επίσης  Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο

Μετά το μεσημέρι, στη Δυτική Ελλάδα θα μεγαλώσουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια, όμως, στην Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν βροχές, μπόρες και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τοπικά. Σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι βροχές και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα διατηρηθούν.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Διομήδης

Πιο αναλυτικά:

Α. Σήμερα Δευτέρα (10-01-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη νότια Κρήτη, τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και από το βράδυ στο κεντρικό και το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Την Τρίτη (11-01-2022) ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και
την Κρήτη.

Διαβάστε Επίσης  Νοέμβριος: Καλό μήνα!!!

Την Τετάρτη (12-01-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Β. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν την Τρίτη (11-01-2022) στο βόρειο Αιγαίο και την Τετάρτη (12-01-2022) και την Πέμπτη (13-01-2022) στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.

Γ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας (10-01-2022) στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Την Τρίτη (11-01-2022) κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη (12-01-2022) πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.

Δ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη (12-01-2022). Την Πέμπτη (13-01-2022) και την Παρασκευή (14-01-2022) τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *