Γρήγορη πίτσα με ελάχιστα υλικά

Γρήγορη πίτσα με ελάχιστα υλικά

Γρήγορη πίτσα με ελάχιστα υλικά

 

Φτιάξε νόστιμη πίτσα στη στιγμή με αυτή την πανεύκολη συνταγή και με υλικά που πάντα έχετε στην κουζίνα!

 

Υλικά

1 μείγμα για ζύμη πίτσας
280 γραμμ. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιάς
Λίγο αλεύρι

 

Για την επικάλυψη

Σάλτσα ντομάτας
Γραβιέρα Νάξου
Αλλαντικό της επιλογής σας
Πράσινες πιπερίτσες

 

Διαδικασία

Ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε μπολ. Αναμειγνύετε τη μαγιά με το νερό και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το υγρό μείγμα στο μπολ και αναμειγνύετε με μια κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια για να δέσουν καλά τα υλικά μεταξύ τους και να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Διαβάστε Επίσης  Τα μυστικά για τέλεια μπεσαμέλ που δεν σβολιάζει!

Κατόπιν, αλευρώνετε καλά τον πάγκο σας. Μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο. Ζυμώνετε καλά και στη συνέχεια σχηματίζετε με τα χέρια μια μπάλα ζύμης. Επαναφέρετε τη ζύμη στο μπολ και αφήνετεε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Μεταφέρετε τη ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο. Με κοφτερό μαχαίρι ή μια χούφτα, την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Σχηματίζετε μια μπάλα από κάθε κομμάτι και τη δουλεύετε με απαλές κινήσεις, πλαταίνοντας τη ζύμη σταδιακά. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι κρατάτε σταθερή τη ζύμη στον πάγκο και με το άλλο την τραβάτε απαλά, τρεις φορές.

Διαβάστε Επίσης  Κρεατόσουπα με κριθάρακι από την Αργυρώ!

Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε το μέγεθος που θέλετε. Με τα δάχτυλα δημιουργείτε περιμετρικά την κόρα της πίτσας. Μεταφέρετε τη ζύμη στη λαμαρίνα του φούρνου. Αφήνετε το ζυμάρι καλυμμένο με πετσέτα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 50 λεπτά.

Καλύπτετε απλώνοντας σάλτσα ντομάτας, τρίβετε γραβιέρα Νάξου και απλώνετε το αλλαντικό της επιλογής σας. Τέλος γαρνίρετε από πάνω ψιλοκομμένη πράσινη πιπερίτσα. Μεταφέρετε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *