Πώς να μάθετε στο παιδί σας να εκτιμά τα δώρα του

ώς να μάθετε στο παιδί σας να εκτιμά τα δώρα τουΠώς να μάθετε στο παιδί σας να εκτιμά τα δώρα του

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή όλων των παιδιών, αφού στο παιδικό μυαλουδάκι οι γιορτινές αυτές μέρες είναι άρρηκτα συνδυασμένες με τα δώρα που παίρνουν.

Δώρα πολλά από γονείς, παππούδες, νονούς, φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα και φυσικά το σημαντικότερο δώρο από όλα, εκείνο που θα φέρει ο Άγιος Βασίλης.

Πολύ συχνά όμως όλη αυτή η πληθώρα δώρων έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να μην μπορεί να εκτιμήσει την αξία της προσφοράς, να μην μπορεί, δηλαδή ,να εκτιμήσει το δώρο που του προσφέρεται και την ευγενική χειρονομία του ανθρώπου που του το έδωσε.

Διαβάστε Επίσης  Το σωστό ντύσιμο για το μωρό σας

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τα παιδιά να λένε « δεν μου αρέσει καθόλου» ή να πετάνε το παιχνίδι αμέσως μόλις το πιάσουν στα χέρια τους, αφήνοντας εμβρόντητο τον άνθρωπο που τους το χάρισε.

ώς να μάθετε στο παιδί σας να εκτιμά τα δώρα τουΑν θέλετε να μάθετε στα παιδιά σας να εκτιμούν τα δώρα που τους δίνονται, σκεφτείτε τα παρακάτω:

Η σημασία του «ευχαριστώ». Πείτε τους ότι είναι σωστό να λένε πάντα « ευχαριστώ», ακόμα κι αν το δώρο δεν τους αρέσει πολύ ή το έχουν ήδη.

Δώστε το καλό παράδειγμα. Επειδή τα παιδιά μιμούνται συμπεριφορές, καλό θα είναι όταν δέχεστε εσείς κάποιο δώρο, να συμπεριφέρεστε σωστά και ευγενικά.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα κάνετε ασφαλές το παιδικό δωμάτιο

Εξηγείστε τους ότι τα δώρα δεν είναι δεδομένα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι υποχρεωμένοι να μας κάνουν δώρα. Αν κάποιος μας δίνει ένα δώρο, σημαίνει ότι μας αγαπά, γι’ αυτό και εμείς πρέπει να τον ευχαριστήσουμε και να του δείξουμε με τη σειρά μας πόσο τον αγαπάμε.

Ενθαρρύνετε τα να φτιάξουν δώρα. Αν το παιδί φτιάξει ένα χειροποίητο δώρο για τους παππούδες ή τη νονά, όπως μια κάρτα ή μια ζωγραφιά, θα καταλάβει ότι το δώρο έχει κυρίως συναισθηματική αξία. Έτσι, θα του είναι πιο εύκολο να εκτιμήσει τα δώρα που του κάνουν οι άλλοι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *