Η γη της ελιάς: ποιός βάζει να ληστέψουν τον Ισίδωρο και γιατί;

Η γη της ελιάς: ποιός βάζει να ληστέψουν τον Ισίδωρο και γιατί;

Η γη της ελιάς: ποιός βάζει να ληστέψουν τον Ισίδωρο και γιατί;

 

Το νέο δώρο του Κωνσταντίνου στην Ισμήνη κάνει τον Λυκούργο ακόμα πιο έξαλλο και, μοιραία, πατέρας και κόρη οδηγούνται σε έναν μεγάλο καβγά.

Στο μεταξύ η Ευτυχία εξομολογείται στην Αννα: «Ντρέπομαι, δεν ξέρω πώς να σου το πω. Είμαι πολύ ερωτευμένη με τον αδελφό σου», ενώ η Αρετή επιτίθεται στη Μυρτάλη για την υποθήκευση των Χωραφιών.

Ο Ιάκωβος απαιτεί από τον Ισίδωρο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Αντιγόνη και να την αναγνωρίσει επίσημα, ενώ ο Ανέστης ενημερώνει τον Δημήτρη πως ο Ισίδωρος διατηρεί χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του…

 

Ο Κωνσταντίνος βάζει να ληστέψουν τον Ισίδωρο

Μια πληροφορία που δεν θα αργήσει να φτάσει στα αυτιά του Κωνσταντίνου, ο οποίος θα δώσει την ανάλογη εντολή: «Με προσοχή. Θέλω μόνο το χρηματοκιβώτιο. Καταλάβατε τι εννοώ;». Η Μαργαρίτα πηγαίνει στην Αθήνα με τη Μάρθα, η οποία θέλει να επισκεφθεί τον τάφο του πατέρα της. Το ταξίδι, όμως, λήγει άδοξα.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Ο Κωνσταντίνος επιτίθεται σε Αλκμήνη και Αντωνία

Την ίδια στιγμή η Ιουλία, με τη βοήθεια της Μυρτάλης, προχωράει τις ετοιμασίες του γάμου, ενώ ο Στάθης, από την άλλη, ασφυκτιά κάθε μέρα και πιο πολύ. Κάνει μια ακόμη προσπάθεια για να αποτρέψει την Ιουλία από το να παντρευτεί, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη. Ο Αποστόλης πλησιάζει την Ευτυχία, αποφασισμένος να της δώσει μια τελευταία ευκαιρία κι εκείνη του ομολογεί πως είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του.

Παράλληλα ο Ανέστης ξεκινά να εργάζεται στο ελαιοτριβείο και από την πρώτη μέρα θέτει σκληρούς όρους στους εργάτες, γεγονός που δυσαρεστεί την Αθηνά. Για κακή της τύχη, όμως, μια είδηση που βγαίνει στη δημοσιότητα θα κατάΠοντίσει την καλή της φήμη και θα της στοιχίσει τη θέση ισχύος στην οποία βρίσκεται.

 

Η ΑΘΗΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΙΔΩΡΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ

Tο σκάνδαλο που ξεσπά στην Αρεόπολη για τη μητέρα της Αθηνάς και τον φόνο που έκανε στο παρελθόν, έχει μεγάλες συνέπειες στις ζωές των άμεσα εμπλεκομένων σ’ αυτή την ιστορία. Η Αθηνά φεύγει σαν κυνηγημένη και πηγαίνει στο Σούνιο, ενώ ο Ισίδωρος είναι σίγουρος ότι πλέον θα πετύχει τους σκοπούς του. Τη χαρά του τη χαλάει η ληστεία που γίνεται, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του και η βιαιότητα με την οποία φέρονται οι ληστές στον ίδιο και την Ιουλία.

Διαβάστε Επίσης  Παράδεισος Κυριών: Ντίνος και Μιράντα όμηροι του…

Ο Μάνος επισκέπτεται τον Γρηγόρη στο νοσοκομείο κι εκεί μαθαίνει κάτι που αλλάζει τελείως την τροπή των γεγονότων σχετικά με τη φωτιά στο ελαιοτριβείο. Η Αθηνά παίρνει την απόφαση να πουλήσει τα πάντα στον Ισίδωρο και να αποχωρήσει από τη Μάνη, και του το ανακοινώνει πριν προλάβει να την εμποδίσει η μητέρα της.

 

Η γη της ελιάς: ποιός βάζει να ληστέψουν τον Ισίδωρο και γιατί;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *