Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο της φρίκης

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο της φρίκης

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την σεξουαλική κακοποίηση αγοριών ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ορφανοτροφείο.

Πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων και υποβάλλονται σε συνεχείς εξετάσεις ενώ παρακολουθούνται προσεκτικά και από ψυχολόγους, ενώ η εισαγγελική έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται η διευθύντρια και η ψυχολόγος του ορφανοτροφείου, καθώς και οι υπεύθυνοι των κοινωνικών υπηρεσιών που ήταν επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση και τον έλεγχο του.

Τα νέα στοιχεία για τους βασανισμούς των παιδιών που έδωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνδυασμό με τη μαρτυρία μιας νηπιαγωγού που εργάστηκε στο ίδρυμα για μικρό χρονικό διάστημα δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ορφανοτροφείο, το οποίο πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί «κολαστήριο» χωρίς κανέναν δισταγμό.

Η κ. Μιχαηλίδου, η οποία είχε ήδη υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά, είπε σήμερα ότι από τις καταγγελίες που έφθασαν σε αυτή προέκυψε ότι αγόρια ηλικίας 7 έως 11 υποχρεώθηκαν να κάνουν σεξ από τους εργαζόμενους του ορφανοτροφείου, οι οποίοι τα παρακολουθούσαν. Μίλησε επίσης για τιμωρητικούς ξυλοδαρμούς των παιδιών σε αποθήκη όταν κρινόταν από τους βασανιστές τους ότι ήταν απείθαρχα.

Διαβάστε Επίσης  Απίστευτες εικόνες στη Λάρισα: Ψάρια κολυμπούν στα πεζοδρόμια του κέντρου της πόλης

Η υφυπουργός πρόσθεσε πως έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα, από την οποία δεν έχει προκύψει ακόμα ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έπαιρναν μέρος στις σεξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα. Ενεργοποιήσαμε την διαδικασία και μεικτά κλιμάκια ελέγχουν όλα τα ιδρύματα, τα παιδιά ελέγχθηκαν ένα-ένα», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά της η νηπιαγωγός κατήγγειλε ότι η διευθύντρια του ορφανοτροφείου γνώριζε όσα συνέβαιναν αλλά επέλεξε τον δρόμο της συγκάλυψης. Όπως είπε, και η ίδια ήταν παρούσα σε ένα από αυτά τα αποτρόπαια περιστατικά. «Πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε: ”αν στον δαγκώσω θα πονέσει”. Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα» κατήγγειλε προσθέτοντας ότι είδε ένα παιδί να κάνει πεολειχία και ένα άλλο να παριστάνει ότι βιάζει μια κούκλα.

Διαβάστε Επίσης  Μαρούσι: Ξεκλείδωνε αυτοκίνητα με… τηλεκοντρόλ και τα «ξάφριζε»

«Τα περιστατικά επιθετικότητας των παιδιών είναι καθημερινά. Είμαι η μόνη υπάλληλος που τα κατέγραφε στο ημερολόγιο», αναφέρει στην καταγγελία της για τα περιστατικά βίας: «μιλούσε πολύ άσχημα, χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές την τζαμαρία. Όταν ηρέμησε μού είπε ότι στο σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά βλέπει ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου. Ενημέρωσα την κοινωνική υπηρεσία αλλά και πάλι τίποτα». Σε άλλο σημείο λέει ότι είδε εργαζόμενη του ορφανοτροφείου να απειλεί παιδί λέγοντας του «για ησύχασε, μην σε πάω στις αποθήκες, θυμάσαι τι ωραία που περνούσαμε;» με το παιδί να απαντά «όχι, όχι δεν θέλω να πάμε στις αποθήκες».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *