Προσοχή: Μπουκιά και κιλό – Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο

Προσοχή: Μπουκιά και κιλό - Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο

Προσοχή: Μπουκιά και κιλό – Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο

Για τους καλοφαγάδες τις παρέας, σίγουρα πρέπει να το γνωρίζετε

Το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων δεν είναι άλλο από αυτές τις μελωμένες λιχουδιές. Η λατρεμένη αυτή παρασκευή έχει ταυτιστεί με τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων αλλά μπορεί κάλλιστα να έχει προσαρμογή και μέσα στο έτος καθώς φτιάχνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Εκτός, όμως, από αγαπημένο γλυκό πολλούς απασχολεί και το ζήτημα “μελομακάρονα θερμίδες”. Οι θερμίδες για μελομακάρονο ενδιαφέρει όλους μας ειδικά, μάλιστα, άτομα που είναι αναγκαίο να ελέγχουν το βάρος τους. Πολλοί αναρωτιούνται, πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Γι’ αυτό υπάρχουν οι γλυκιές παρασκευές χωρίς ζάχαρη που θα διευκολύνουν τους πάντες! Και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα τελευταία χρόνια κάνουν εναλλακτικά υγιεινά μελομακάρονα για διαβητικούς.

Διαβάστε Επίσης  Ελληνικός καφές και χαμηλή θερμιδική πρόσληψη και αύξηση του μεταβολισμού

Μελομακάρονα και θερμίδες

Αυτές οι γλυκιές και μελένιες λιχουδιές είναι η αγαπημένη παρασκευή γλυκών την περίοδο των Χριστουγέννων (δείτε το μυστικό για να φτιάξετε τα μελομακάρονα από μέσα μελωμένα κι απ’ έξω τραγανά). Όλοι μας αυτή τη γιορτινή περίοδο απολαμβάνουμε τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα χωρίς ενοχές αφού είναι μόλις μια φορά το χρόνο. Ωστόσο, κάποια συστατικά που χρησιμοποιούνται “χτυπάνε καμπανάκι” για τις θερμίδες που περιέχουν.

Κάποιος που είναι γλυκατζής αλλά θέλει να έχει και τον έλεγχο του βάρους του, ειδικά τις γιορτινές μέρες που οι ατασθαλίες είναι ασταμάτητες, σίγουρα θα τον απασχολεί το ζήτημα “μελομακάρονα θερμίδες”. Οι θερμίδες για μελομακάρονο δεν είναι σταθερές καθώς υπάρχουν πολλές παρασκευές που επηρεάζουν το θερμιδικό τους περιεχόμενο. Επίσης, κάποιοι πλάθουν μικρά και κάποιοι μεγάλα σε μέγεθος γλυκά επηρεάζοντας έτσι τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Διαβάστε Επίσης  10 εκπληκτικές ωφέλειες του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου

Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο;

Το αγαπημένο αυτό γλυκό είναι περίπου 30 γραμμάρια. Για το θέμα “μελομακάρονα θερμίδες” έχει υπολογιστεί ότι 30γρ αποδίδουν 165 έως 250 θερμίδες. Ωστόσο, υπάρχουν παρασκευές που έχουν επικάλυψη με γλάσο αποδίδοντας έτσι ακόμα περισσότερες θερμίδες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση