Καταναλώστε τις κατάλληλες τροφές και χάστε το ενοχλητικό περιττό βάρος!

Καταναλώστε τις κατάλληλες τροφές και χάστε το ενοχλητικό περιττό βάρος!

Έχετε ακούσει για κάθε λογής θαυματουργά διαιτολόγια, παρόλα αυτά είστε μπερδεμένοι.

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε νέα. Απλά πρέπει να προσέξετε την ποσότητα και φυσικά να διαχειριστείτε σωστά τις τροφές με περισσότερα λιπαρά. Με λίγα λόγια είναι θέμα τεχνικής. Μπορείτε να αφαιρέσετε κάποιες τροφές με λιπαρά, ενώ κάποιες να τις εντάξετε στο καθημερινό μενού σας προκειμένου να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας. Οπότε εσείς οφείλετε να είστε γνώστες των ωφέλιμων λιπαρών και γενικά όλων των συστατικών που τα τρόφιμα σας προσφέρουν.

Δείτε προσεκτικά μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για μία σωστή διατροφή

Σωστά λιπαρά: Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το ελαιόλαδο, που διεγείρουν τη διάσπαση του λίπους στα λιποκύτταρα και μειώνουν την ικανότητα της ινσουλίνης. Μάλιστα, αναστέλλουν τη λιπόλυση και δρουν έναντι στη συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή χώρα, μειώνοντας την όρεξη και διευκολύνοντας την απώλεια βάρους.

Διαβάστε Επίσης  Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους

Το κρέας βοηθάει να κάψετε θερμίδες: Η πηγή ενέργειας που θρέφει τους μύες του οργανισμού και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ενώ είναι η πιο σημαντική πηγή πρωτεΐνης. Οπότε αν το κρέας το εντάξετε σωστά στη διατροφή σας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης του μεταβολισμού.

Το ψωμί ολικής άλεσης

Το ψωμί ολικής άλεσης μειώνει το λίποςβελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος. Το ψωμί ανήκει στην κατηγορία των υδατανθράκων, που σημαίνει πως ανήκει στην ομάδα των τροφίμων που πρέπει να αποτελούν το 50%περίπου των όσων τρώτε καθημερινά. Σύμφωνα με την πυραμίδα της διατροφής συστήνονται καθημερινά 8 μερίδες από αυτά τα τρόφιμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε 8 φέτες ψωμί. Η ποσότητα του ψωμιού καθορίζεται κυρίως από τα υπόλοιπα αμυλούχα τρόφιμα που θα καταναλώσετε στη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε Επίσης  To τζίντζερ ο καλύτερος σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα!

Οι υδατάνθρακες πλούσιοι σε φυτικές ίνες με πρωτεΐνες σε κάθε κύριο γεύμα προκαλούν κορεσμό στο αίσθημα της πείνας. Για παράδειγμα τα μακαρόνια με κιμά ή το κρέας με πατάτες μπορούν και πρέπει να ανήκουν στη διατροφή σας.

Τροφές που σας βοηθούν να χάσετε βάρος!

Τα γλυκά που περιέχουν γαλακτοκομικά και είναι με χαμηλά λιπαρά συνιστώνται αφού βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Προσθέστε αντί για ζάχαρη τα υποκατάστατα αυτής στα γλυκά σας. Μπορείτε να βάζετε μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.

Πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *