Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα

Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς έρχεται βαρυχειμωνιά με χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό, βροχές και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία «Κάρμελ» βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Παρασκευής, 17 Δεκεμβρίου 2021 και σύμφωνα με το meteo.gr αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας σήμερα Σάββατο 18/12, καθώς σημειώνονται βροχές και χιονοπτώσεις στη Βορειοανατολική Ελλάδα και με τους ανέμους να ενισχύονται συνεχώς.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει η εισβολή πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια, θα συνοδευτεί από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό.

Εν τω μεταξύ, λόγω της χιονόπτωσης στην Πάρνηθα, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Πάρνηθος στο ρεύμα προς το καζίνο από το ύψος του τελεφερίκ.

Οι προγνωστικοί χάρτες βροχής και χιονιού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr παρουσιάζουν τις περιοχές όπου προβλέπουμε να επηρεαστούν από φαινόμενα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 18/12. Οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά βάση ασθενείς αν και θα σημειώνονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αλλά στη Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της Πελ/νήσου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Μεγάλα ύψη υετού (βροχής και χιονιού) αναμένονται στην Εύβοια, στην Αν. Βοιωτία, τα βόρεια τμήματα της Αττικής και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και τοπικά θα παράγουν ψιλό χαλάζι.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί δημιούργησε προβλήματα στον πατέρα ο μεγάλος γιος στην παραβολή του Ασώτου;

Για την Αττική, οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300μ υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Βόρεια προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300μ. υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500μ υψόμετρο.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη (20/12/2023 ) στην Αττική

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά έως 8 και από το απόγευμα πιθανώς 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *