Η Γη της ελιάς: Το μυστικό που κρύβουν τα δαχτυλίδια των Βρεττάκων

Η Γη της ελιάς: Το μυστικό που κρύβουν τα δαχτυλίδια των ΒρεττάκωνΗ Γη της ελιάς: Το μυστικό που κρύβουν τα δαχτυλίδια των Βρεττάκων

Η Γη της ελιάς :Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια είναι πολλές καθώς θα δούμε το μυστικό που κρύβουν τα δαχτυλίδια των Βρεττάκων..

Τα δαχτυλίδια των Βρεττάκων κρύβουν το μυστικό για ένα χαμένο θησαυρό, τον οποίο αναζητούν όλοι. Η Ιουλία ετοιμάζει το γάμο της με τον Κουράκο, ενώ στο ελαιοτριβείο ξεσπά μία περίεργη πυρκαγιά. Η κλοπή στο χρηματοκιβώτιο του Ισίδωρου προκαλεί σοκ.

Ο γάμος της Ιουλίας με τον Γιώργη Κουράκο προγραμματίζεται να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, σε ένα μήνα. Ο Ισίδωρος και ο Ιάκωβος χαίρονται αφάνταστα με τα νέα. Τη χαρά της μοιράζεται και η Μυρτάλη με τον Στέφανο. Εκείνος, προκειμένου να βεβαιωθεί πως ο πατέρας του θα πάψει να σκέφτεται την Ιουλία, του αναφέρει τα νέα για το γάμο.

Η Γη της ελιάς: Το μυστικό που κρύβουν τα δαχτυλίδια των Βρεττάκων

Το μυστικό που κρύβουν τα δαχτυλίδια των Βρεττάκων

Ο Ισίδωρος, η Αθηνά και ο Μάνος λαμβάνουν κι άλλο εξώδικο από τη Μυρτάλη και έρχονται σε μεγάλη ρήξη μεταξύ τους. Ο Ιάκωβος εξηγεί την ιστορία πίσω από τα δαχτυλίδια και το χάρτη, και αναλαμβάνει να ενημερώσει τα υπόλοιπα αδέλφια, καθώς αυτός ο θησαυρός, αν βρεθεί, ανήκει σε όλους. Η Μυρτάλη με την Αθηνά, τον Ιάκωβο, την Ιουλία και τον Ισίδωρο αποφασίζουν να πάνε στο σημείο όπου δείχνει ο χάρτης για να βρούν το θησαυρό.

Ο Μάνος πιέζει τον Ισίδωρο, απαιτώντας να μεταφέρει όλη τους την περιουσία στο όνομα του. Ο Ιάκωβος απαιτεί από τον Ισίδωρο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Αντιγόνη και να την αναγνωρίσει επίσημα.

Ο Στάθης δεν μπορεί να δεχτεί ότι χάνει την Ιουλία οριστικά και ξεκαθαρίζει στον ιάκωβο πως θα τη διεκδικήσει από την αρχή, αλλά αυτή τη φορά εκείνος του δηλώνει πως θα τον βρει απέναντι του.
Ο Στέφανος ενημερώνει τον πατέρα του πως μπήκε εγγυητής στο δάνειο της Μυρτάλης, γεγονός που εξοργίζει πολύ όλη την οικογένεια. Η Αρετή επιτίθεται στην Μυρτάλη για την υποθήκευση των χωραφιών, ενώ η Βασιλική επικοινωνεί με τον Στέφανο.

Διαβάστε Επίσης  Ο Παράδεισος των Κυριών: Μία ανέλπιστη συμμαχία ξεκινά

 

Παράλληλα εκείνη κι ο Φίλιππος αγοράζουν μωρουδιακά και ανυπομονούν να ξεκινήσει η κοινή τους ζωή στην πρωτεύουσα.
Ο Μάνος βγαίνει για ποτό με τη Ζωή και την Ελένη, με την πρώτη να τον φλερτάρει έντονα. Τελικά, αποφασίζει να δώσει μία τελευταία ευκαιρία στη Μαρίνα, αλλά εκείνη δεν κάνει πίσω.

Η Γη της ελιάς: Το μυστικό που κρύβουν τα δαχτυλίδια των Βρεττάκων

Φωτιά στο ελαιοτριβείο

Το ελαιοτριβείο παίρνει φωτιά και ο Αποστόλης μπαίνει μέσα, κινδυνεύοντας τη ζωή του για να σώσει την Ευτυχία. Βγάζει ζωντανούς από τη φωτιά την Ευτυχία και τον Γρηγόρη, ο οποίος μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Η Ευτυχία, συγκινημένη από την αυτοθυσία του Αποστόλη, συνειδητοποιεί πώς τα συναισθήματα της για εκείνον δεν είναι μόνο φιλικά.

Το πόρισμα της πυροσβεστικής φωτογραφίζει τον Αποστόλη ως το μοναδικό υπεύθυνο αυτής της καταστροφής και εκείνος πηγαίνει στο σπίτι του Ισίδωρου για να απολογηθεί.

Η ευτυχία βλέπει τον Αποστόλη με άλλο μάτι και ξυπνούν συναισθήματα που δεν είχε νιώσει μέχρι σήμερα. Ο Ισίδωρος και ο Μάνος, όμως, του ανακοινώνουν ότι τον υποβιβάζουν από υπεύθυνο του ελαιοτριβείου. Εκείνος δηλώνει παραίτηση. Αργότερα, απελπισμένος και υπό την επήρεια αλκοόλ, βρίσκει τον Ανέστη στον ελαιώνα και πιάνονται στα χέρια.

Με την παραίτηση του Αποστόλη, ο δρόμος για τη διαδοχή του στο ελαιοτριβείο είναι ανοιχτός. Ο Ισίδωρος ενημερώνει τον Ανέστη πώς μεταφέρεται, δοκιμαστικά, σε αυτό το πόστο. Η Αθηνά δεν συμφωνεί με αυτή τη μετακίνηση και του δηλώνει πως θα τον παρακολουθεί στενά.

Διαβάστε Επίσης  Παράδεισος των Κυριών: Η Βικτώρια αποκαλύπτει στον Σίμο ποιος ευθύνεται για τον τραυματισμό του

Η Μάρθα μαθαίνει όλη την αλήθεια για τους γονείς της και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Η Μαργαρίτα αποφασίζει να τη συνοδεύσει στην Αθήνα, ενώ παράλληλα οι φαντασιώσεις του Αλέξη ότι σκοτώνει τη Μυρτάλη γίνονται όλο και πιο συχνές.

Η Μάρθα θέλει να επισκεφτεί τον τάφο του πατέρα της. Το ταξίδι, όμως, λήγει άδοξα. Η Χάιδω εκτελεί χρέη νταντάς για να βοηθήσει τον Λυκούργο, ο οποίος βλέπει για πρώτη φορά την τρυφερή πλευρά της και δεν μένει ασυγκίνητος. Το νέο δώρο του Κωνσταντίνου στην Ισμήνη κάνει τον Λυκούργο ακόμα πιο έξαλλο Και, μοιραία, πατέρας και κόρη οδηγούνται σε ένα μεγάλο καβγά.

Στο μεταξύ, ο Ανέστης ενημερώνει τον Δημήτρη πως Ο Ισίδωρος διατηρεί χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του, μία πληροφορία που δεν θα αργήσει να φτάσει στα αυτιά του Κωνσταντίνου, ο οποίος θα δώσει την ανάλογη εντολή. Ο Ανέστης ξεκινά να εργάζεται στο ελαιοτριβείο και από την πρώτη μέρα θέτει σκληρούς όρους στους εργάτες, γεγονός που δυσαρεστεί την Αθηνά.

Ο Μάνος επισκέπτεται τον Γρηγόρη στο νοσοκομείο κι εκεί μαθαίνει κάτι που αλλάζει τελείως την τροπή των γεγονότων, σχετικά με τη φωτιά στο ελαιοτριβείο. Υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο και η χαρά γίνεται οδύνη με τη ληστεία που γίνεται, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του Ισίδωρου και τη βιαιότητα με την οποία φέρονται οι ληστές στον ίδιο και την Ιουλία.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *