Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Την επιβολή του διοικητικού προστίμου ύψους 100 ευρώ τον μήνα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πώς, όμως, θα βεβαιώνεται αυτό;
Διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ τον μήνα για όσους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών δεν κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης έως τις 16 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Πώς, όμως, θα βεβαιώνεται αυτό το πρόστιμο;

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα θα βεβαιώνεται άμεσα μέσω της ΑΑΔΕ. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, λοιπόν, άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας»

Διαβάστε Επίσης  Amber Alert για εξαφάνιση 14χρονης στην Αθήνα

«Μια απόφαση που με βασάνισε προσωπικά»

«Είναι μία απόφαση που πρέπει να σας πω ότι με βασάνισε προσωπικά» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι, ωστόσο, βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γιατί ο εμβολιασμός αναδεικνύεται σε κάτι περισσότερο από υποχρεωτικός. Σώζει ζωές. Είναι αναγκαίος για την υγεία. Είναι πια αναγκαίος για ολόκληρη την κοινωνία».

Διαβάστε Επίσης  Νέα απόφαση «βόμβα»: Αντισυνταγματικό το πλαφόν στις συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου

«Δεν είναι ποινή, θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας» είπε και έκανε λόγο για «ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής», αλλά, συνέχισε, «πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο».

«Η απόφασή μου -επαναλαμβάνω- σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία. Και μετά τα όσα ισχύουν για τους υγειονομικούς έρχεται τώρα να συμπληρώσει την εκστρατεία πειθούς την οποία ακολουθούμε επί μήνες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση