Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος λυγίζει: «Γιατί ρε Στάθη; Άστην ήσυχη!»

Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος λυγίζει: «Γιατί ρε Στάθη; Άστην ήσυχη!»Ο Στάθης και ο Ιάκωβος θα έχουν μία έντονη συζήτηση, στην γη της ελιάς. Ο Στάθης, παρόλο που έχει πάρει την απόφαση να μη ζητήσει διαζύγιο, συνεχίζει να ενοχλεί την Ιουλία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Τηλεφωνεί στην αγαπημένη του, αναστατώνοντας ξανά τη ζωή της. Στο μεταξύ, ο Ιάκωβος συνεχίζει να χτίζει βήμα – βήμα το ερωτικό αυτό ειδύλλιο, ανάμεσα στην αδελφή του και στον Γιώργη, ελπίζοντας να δει ξανά την Ιουλία χαμογελαστή.

Ο Στάθης, όμως, δεν την αφήνει σε ησυχία. Αυτό θα προκαλέσει την οργή του Ιάκωβου, ο οποίος θα ξεσπάσει. Ο Στάθης, θέλοντας να είναι ειλικρινής απέναντί του, θα του εκμυστηρευτεί πως ενόχλησε ξανά την αδελφή του. Ο Ιάκωβος βγαίνει εκτός εαυτού.

Διαβάστε Επίσης  Τραγωδία με 16 νεκρούς μετανάστες στη Λέσβο

Ένα ηχηρό ξέσπασμα

Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος λυγίζει: «Γιατί ρε Στάθη; Άστην ήσυχη!»

Μόλις ο Στάθης του αποκαλύψει πως δε μπορεί να ξεπεράσει την Ιουλία, ο Ιάκωβος θα λυγίσει, στην γη της ελιάς. Θα τον ρωτήσει με πόνο γιατί δεν αφήνει την αδελφή του να συνεχίσει τη ζωή της, με τον Στάθη να θλίβεται.

Ο Ιάκωβος του τονίζει πως εκείνος έζησε, έκανε παιδιά, παντρεύτηκε, συνέχισε τη ζωή του. Η Ιουλία έμεινε πίσω, δεν έκανε ξανά το επόμενο βήμα με άλλον άντρα. Η στάση του Στάθη χαρακτηρίζεται εγωιστική από τον Ιάκωβο.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Οι δύο τραγικές φιγούρες στην κηδεία της Μυρτάλης

Μάλιστα, ο Βρεττάκος του ζητάει με ευγενικό τρόπο να μην ενοχλήσει ξανά την Ιουλία. Η αδελφή του πρέπει να προχωρήσει στη ζωή της , να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον άλλον να την κάνει ευτυχισμένη. Ο Στάθης, με κατεβασμένο το κεφάλι, ζητάει συγγνώμη και αποχωρεί…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *