Τι Συνιστούν οι Διαιτολόγοι να Τρώτε για να Χάσετε Βάρος Γρήγορα και με Ασφάλεια

Τι Συνιστούν οι Διαιτολόγοι να Τρώτε για να Χάσετε Βάρος Γρήγορα και με Ασφάλεια

 

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το κύριο συστατικό ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Είναι δυνατόν να απολαμβάνετε το φαγητό και να παραμείνετε αδύνατοι ή πρέπει να μένετε πεινασμένοι όλη την ώρα;

Προφανώς, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να υποφέρετε. Οι κύριες αρχές παραμένουν οι ίδιες-προσέξτε τι τρώτε, πίνετε άφθονο νερό και τρώτε 5-6 φορές την ημέρα.

Οι διαιτολόγοι συνιστούν μερικές τροφές για να χάσετε γρήγορα και με ασφάλεια τα περιττά κιλά χωρίς να πεινάτε.

 

Τι Συνιστούν οι Διαιτολόγοι να Τρώτε για να Χάσετε Βάρος Γρήγορα και με Ασφάλεια

Κράνμπερι

Τι Συνιστούν οι Διαιτολόγοι να Τρώτε για να Χάσετε Βάρος Γρήγορα και με ΑσφάλειαΕίναι ασυναγώνιστη πηγή βιταμινών και μετάλλων. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το ουρσολικό οξύ, το οποίο είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη των μυών και την καύση λίπους επιταχύνοντας το μεταβολισμό.

Επιπλέον, τα κράνμπερι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που αποθηκεύει ο οργανισμός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε οξέα, χρησιμεύουν ως φυσικό συντηρητικό για τις τροφές.

Για να αυξήσετε το μεταβολισμό, μπορείτε να τα φάτε τόσο φρέσκα όσο και αποξηραμένα χωρίς πρόσθετα. Μια χούφτα την ημέρα είναι αρκετή.

Σπόροι τσία

Τι Συνιστούν οι Διαιτολόγοι να Τρώτε για να Χάσετε Βάρος Γρήγορα και με ΑσφάλειαΟι σπόροι τσία είναι πολύ πλούσιοι σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6, καθώς και πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες μακριάς αλυσίδας.

Διαβάστε Επίσης  Πώς μπορεί η κατανάλωση πεπονιού να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος;

Όταν έρχονται σε επαφή με υγρό, διογκώνονται σε μέγεθος κατά 12 φορές και μετατρέπονται σε ζελέ. Ένα γραμμάριο σπόρων μπορεί να απορροφήσει 25 ml υγρού, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο μία πρέζα σπόρων μπορεί να ικανοποιήσει την πείνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, το ζελέ σχηματίζει ένα φράγμα βλέννας στα τοιχώματα του στομάχου με αποτέλεσμα η απορρόφηση των υδατανθράκων να επιβραδύνεται σημαντικά.

 

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι το πιο θρεπτικό και χορταστικό φρούτο στον κόσμο. Είναι πολύ υψηλό σε L-καρνιτίνη, ένα φυσικό αμινοξύ στην οικογένεια των βιταμινών Β. Έχει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι ευεργετικές για την αύξηση του μεταβολισμού.

Το αβοκάντο είναι πολύ πλούσιο σε μονοακόρεστα και ελαϊκά λιπαρά οξέα τα οποία είναι γνωστά για τη μείωση του κοιλιακού λίπους.

 

Φύτρα σταριού

Σε αντίθεση με τους επεξεργασμένους τύπους σίτου, η φύτρα σταριού περιέχει μια σειρά από βασικά θρεπτικά συστατικά και μια μεγάλη δόση φυτικών ινών. Η προσθήκη του στα smoothies και τα δημητριακά πρωινού θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη συνολική κατανάλωση φυτικών ινών, για να παραμείνετε χορτάτοι περισσότερο.

 

Φακές

Τι Συνιστούν οι Διαιτολόγοι να Τρώτε για να Χάσετε Βάρος Γρήγορα και με ΑσφάλειαΈνα άλλο παράδειγμα καλής πηγής υδατανθράκων χαμηλού GI είναι οι φακές. Χωνεύονται πολύ αργά, κάτι που σας κρατά χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα και βοηθάει στις λιγούρες. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης και τέλειες για χορτοφάγους και vegans.

Διαβάστε Επίσης  Σπιτικό λάδι αδυνατίσματος με έλαιο μαύρου πιπεριού

 

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι εξαιρετικό για την απώλεια βάρους επειδή περιέχει λίγες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες απορροφούν το νερό και διαστέλλονται, γεγονός που σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επιβραδύνει την πέψη.

 

Λιπαρά ψάρια

Λιπαρά ψάρια

 

Είτε προτιμάτε-σολομό, τόνο ή σαρδέλες, τα λιπαρά ψάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε Ωμέγα-3 και έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη υγιέστερων κυττάρων που είναι σε θέση να επεξεργάζονται τα σάκχαρα και τα λιπαρά πιο αποτελεσματικά.

 

Αυγά

Τα αυγά είναι μια πολύ γνωστή υπερτροφή. Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και περισσότερες από 20 βασικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα αυγά είναι εξαιρετικά για τη διατήρηση υγειών κυττάρων.

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αυγών για πρωινό διατηρεί τα επίπεδα ινσουλίνης υπό έλεγχο. Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που ελέγχει το μεταβολισμό του λίπους στο σώμα.

 

Καφές και τσάι

Μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη στο τσάι και τον καφέ μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και έτσι να βοηθήσει στη διαδικασία απώλειας βάρους. Φυσικά, δεν χρειάζεται να υπερβάλετε.

πηγή

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *