Η ιστορία πίσω από το «άδειο ψυγείο» της Σοφίας που έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Η ιστορία πίσω από το «άδειο ψυγείο» της Σοφίας που έκανε τον γύρο του διαδικτύουΗ Σοφία Μάρη, μίλησε στο iEidiseis για την οικονομική και ψυχολογική περιπέτεια που βιώνει τα τελευταία χρόνια και εξήγησε γιατί αποφάσισε να φωτογραφίσει το άδειο ψυγείο της.
Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει μια ανάρτηση «γροθιά στο στομάχι», με το άδειο ψυγείο της Σοφίας.

Η @sofimichail, όπως είναι το όνομα που χρησιμοποιεί στο Twitter, κατάφερε με μια εικόνα και μόλις μια πρόταση να συσπειρώσει γύρω της ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και κατανόηση απέναντι σε όσους βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

«Το ψυγειο μου για οποιον παραπονιεται για την ζωη του», έγραψε, αναρτώντας μια φωτογραφία με τα άδεια ράφια του ψυγείου της.

 

Αναλυτικά όσα είπε στο iEidiseis:

«Είχα δύο υπέροχους γονείς και ζούσα όμορφα, μέχρι που ο πατέρας μου, απόστρατος διοικητής αστυνομίας έπαθε άνοια και έχασε τη μνήμη του το 2008.

Η μητέρα μου λίγο αργότερα έβαλε βηματοδότη, εκείνος ήταν κατάκοιτος, οπότε το πήρα όλο πάνω μου. Ουσιαστικά άφησα τη ζωή μου και δεν το μετανιώνω έως τώρα.

Ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή το 2017 και τότε ξεκίνησα να «πολεμάω» για να κρατήσω τη μαμά μου. Με μεγάλη προσπάθεια, με τη σύνταξή της μόνο το πάλεψα για να έχει τα πάντα η μαμά μου.

Πολλοί μου έλεγαν να τους πάω σε ίδρυμα, αλλά δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Επέλεξα να είμαι δίπλα στους ανθρώπους που με μεγάλωσαν και μου στάθηκαν.

Διαβάστε Επίσης  Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Έπειτα η μαμά μου έπαθε αστάθεια. Έλλειπα για λίγο, πήγαινα να ψωνίσω και όταν γυρνούσα την έβρισκα πεσμένη κάτω και χτυπημένη. Ήταν δραστήρια και δεν μπορούσε να μένει ακίνητη, αγαπούσε τη ζωή.

Δεν μπορούσε χωρίς εμένα στιγμή και έτσι δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να εργαστώ.

Ώσπου κάποια στιγμή τη βάλαμε στο κρεβάτι και δεν ξανασηκώθηκε. Ούτε εγώ μπορούσα να τη σηκώσω. Έτσι έσβησε και η μαμά μου στα χέρια μου.

Τώρα μένω στο νεκρικό σπίτι της μαμάς μου με τα γατάκια μου. Έχω μια αδερφή, αλλά δεν υπήρξε βοήθεια από εκείνη.

Η ιστορία πίσω από το «άδειο ψυγείο» της Σοφίας που έκανε τον γύρο του διαδικτύουΔεν είχα κάποια βοήθεια. Μόνο το ΚΕΑ που δικαιούμαι. Αργότερα έμαθα ότι θα μπορούσα να λάβω ένα επίδομα επειδή πρόσεχα τη μητέρα μου στο σπίτι το οποίο θα μας βοηθούσε πολύ, αλλά δεν το γνώριζα τότε.

Μαζεύτηκε ένα χρέος από τη ΔΕΗ. Η μητέρα μου κρύωνε και δεν μπορούσα να της στερήσω τη ζέστη. Με καλούν συνέχεια οι εισπρακτικές.

Είχε ένα χρέος από παλιά ο πατέρας μου, είχε ανέβει στις 2,5 χιλιάδες. Είχαμε κάνει έναν διακανονισμό, αλλά μετά δεν μπορούσα πια να πληρώνω τις δόσεις. Κατάφερα να το μαζέψω κάπως αλλά συνεχίζω να χρωστάω 2.100.

Η ΔΕΗ μου λέει από τη μία να βάζω ότι ποσό μπορώ για να μειωθεί, από την άλλη ότι μπορεί να υπάρξει διακοπή. Να μου κόψουν το ρεύμα για τα χρέη που πέρασαν σε μένα. Έχω φτάσει 43 κιλά. Αν δεν πάθω τίποτα άλλο, θα πάθω τη ζημιά από τη ΔΕΗ.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Καταστροφικός ο πολιτικός γάμος Ιουλίας – Στάθη

Μέχρι που άνοιξα μια μέρα το ψυγείο και το είδα άδειο. Και λέω θα το ανεβάσω για να δούνε μερικοί που γράφουν για πολυτέλειες πώς ζούνε κάποιοι άνθρωποι. ‘Κοιτάξτε πως είναι να ζεις με άδειο ψυγείο’.

Έφερε μεγάλη ανταπόκριση και ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο. Ο τρόμος μου όμως τώρα, επειδή μαζεύτηκαν κάποια χρήματα, είναι ότι μπορεί να μου κλειδώσουν τον λογαριασμό ή να μου κόψουν το ΚΕΑ, δεν ξέρω τι να κάνω μ΄ αυτό.

Δεν θέλω να εγκαταλείψω το σπίτι των γονιών μου. Αρνούμαι να δεχτώ τον χαμό τους. Ζω εδώ, αλλά δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Οπότε λέω θα μείνω εδώ και θα το παλέψω. Δεν θα αφήσω τα γατάκια μου. Ούτε τον κήπο της μαμάς μου. Είμαι δεμένη με όλα».

Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που πυροδότησε η ανάρτησή της

Πλήθος μηνυμάτων κάτω από την ανάρτησή της με το ψυγείο, έδειξε ότι πολλοί ήταν εκείνοι που, ακόμα και μέσα από τα social media, δεν δίστασαν να παρέχουν βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούν, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουν πληροφορίες για τη Σοφία.

Ερωτηθείσα από το iEidiseis πως ένιωσε με όλα αυτά που ακολούθησαν μετά το επίμαχο tweet, απάντησε πως «δεν το περίμενα καθόλου, είμαι 8-10 χρόνια στο Twitter, ποτέ δεν είχα προσωπικά μηνύματα».

πηγή

sofi michail

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *