Λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια

Λεμονάτη σπάλα με μανιτάριαΛεμονάτη σπάλα με μανιτάρια

Συνταγή για λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια .  Λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια που λιώνει στο πιρούνι, φτιαγμένη στην κατσαρόλα και σβησμένη με κρασί.

Υλικά

Χοιρινο 1 κιλό περίπου σπάλα
Ελαιολαδο Λίγο
Κρεμμυδι 3 μικρά
Καρότο 3
Σκορδο 1 σκελίδα
Δάφνη 2 φύλλα
Κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Μανιταρια Λίγες φέτες από μεγάλα λευκά
Λεμονι Χυμό από μισό
Ρίγανη Λίγη
Μαιντανος Λίγος ψιλοκομμένος
Βρήκαμε για εσάς το πιο νόστιμο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι. Λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια που λιώνει στο πιρούνι, φτιαγμένη στην κατσαρόλα με καρότο, κρεμμύδι, μαϊντανό, μανιτάρια και σβησμένη με κρασί. Ο χυμός λεμονιού δίνει μία παραπάνω ένταση στην γεύση.

Διαβάστε Επίσης  Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας,

Είναι ένα κρέας σκέτο λουκούμι και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές, πλιγούρι ή και ρύζι της επιλογής μας. Μία πανεύκολη συνταγή που ακόμη και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να δοκιμάσουν και σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στο Κυριακάτικο τραπέζι, στις γιορτές του σπιτιού και όχι μόνο.

Εκτέλεση

Στην αρχή ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μας και αφού ζεσταθεί βάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε κομμάτια χωρίς λάδι. Αφήνουμε το κρέας να πάρει καλό χρώμα γυρίζοντάς το τακτικά και από τις δύο μεριές. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια σε κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.

Διαβάστε Επίσης  Χοιρινό με κυδώνια, κρασί και θυμάρι

Ανακατεύουμε λίγο και αφού αναμειχθούν τα υλικά και γυαλίσουν τα καρότα και τα κρεμμύδια σβήνουμε το φαγητό με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ζεστό νερό. Το νερό δεν θέλουμε να σκεπάσει τελείως το κρέας μας. Επίσης βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά.

Περίπου 15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε τις φέτες των μανιταριών. Αφού το κρέας μας είναι έτοιμο και δέσει η σάλτσα σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *