Πατατοσαλάτα, μια συνταγή που θα λατρέψετε!

 

Πατατοσαλάτα, μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Πατατοσαλάτα, μια συνταγή που θα λατρέψετε!

 

Η συγκεκριμένη πατατοσαλάτα αποτελεί μια γρήγορη λύση για τις μέρες που δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε μιας και θα σας κρατήσει χορτάτους και ταυτόχρονα θα νιώθετε ανάλαφροι.

Είναι μια δροσερή και ευχάριστη συνταγή, πολύ εύκολη στην προετοιμασία και την παρασκευή. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνεται φανατικοί οπαδοί της.

Λίγα λόγια για την πατάτα

Η καλλιέργεια της πατάτας πραγματοποιείται στην Ελλάδα σχεδόν όλο το χρόνο, με εξαίρεση τον χειμώνα κατά τον οποίο οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

Είναι ιδιαίτερα θρεπτική καθώς προσφέρει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και προτείνεται σε διάφορες συνταγές όπως η προτεινόμενη πατατοσαλάτα. Περιέχει φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, κάλιο που συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, όπως και βιταμίνες του συμπλέγματος B που εξασφαλίζουν τη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Διαβάστε Επίσης  Νηστεία Δεκαπενταύγουστου: Ριζότο με γαρίδες

Σημαντική πληροφορία αποτελεί πως όταν η πατάτα βράζεται με τη φλούδα της διατηρεί μεγαλύτερη ποσότητα των θρεπτικών συστατικών της. Επίσης, να δοθεί προσοχή με το βράσιμο της πατάτας, καθώς η βιταμίνη C και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β λόγω του ότι είναι υδατοδιαλυτές διαλύονται στο νερό το οποίο βράζουμε.

Επομένως, καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε ακριβώς όσο νερό χρειάζεται για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες βιταμινών.

Υλικά για μια μερίδα πατατοσαλάτα

2 μέτριες πατάτες
50-80 γραμμάρια άπαχο τυρί (ή ένα αυγό ή 120 γραμμάρια ψάρι ή μία μικρή κονσέρβα τόνο ή ένα φιλέτο καπνιστή πέστροφα)

Διαβάστε Επίσης  Λαχταριστή μους σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο ξύδι

1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
λίγο άνηθο ή μαϊντανό, ρίγανη

λίγη κάπαρη
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

Πώς να φτιάξετε την πατατοσαλάτα

Αφού βράσετε τις πατάτες για λίγα λεπτά μπορείτε να τις κόψετε σε μικρά κομμάτια ή να τις λειώσετε με το πιρούνι ανάλογα με το τελικό σχήμα που επιθυμείτε.

Χτυπήστε καλά το ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι με την μουστάρδα και απλώστε το πάνω από τις πατάτες. Προσθέστε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, λίγο άνηθο ή μαϊντανό, ρίγανη και λίγη κάπαρη.

Μπορείτε να απολαύσετε την πατατοσαλάτα μεσημέρι η βράδυ Καλή απόλαυση!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *