6 τροφές που κάνουν το αδυνάτισμα «παιχνιδάκι»

6 τροφές που κάνουν το αδυνάτισμα «παιχνιδάκι»6 τροφές που κάνουν το αδυνάτισμα «παιχνιδάκι»

 

Για να αδυνατίσετε δεν πρέπει να πεινάσετε, αλλά να κάνετε «έξυπνες» διατροφικές επιλογές

Θέλετε να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή και να απαλλαγείτε από εκείνα τα κιλά που κάνουν το φερμουάρ να ανεβαίνει με δυσκολία; Αντί να σκέφτεστε όλες εκείνες τις τροφές που θα πρέπει να περιορίσετε (π.χ. τηγανητά, γλυκά, σφολιάτες, αλκοόλ), εστιάστε σε όλα τα θρεπτικά και χορταστικά τρόφιμα που μπορείτε να απολαύσετε.

Οι παρακάτω 6 τροφές θα σας κρατήσουν χορτάτους και κατ΄επέκταση θα διευκολύνουν σημαντικά την απώλεια βάρους. Γιατί το ζήτημα δεν είναι να πεινάσετε για να αδυνατίσετε, αλλά να κάνετε «έξυπνες» διατροφικές επιλογές.

 

6 τροφές που κάνουν το αδυνάτισμα «παιχνιδάκι»

Μύρτιλα

Οι μπανάνες, το μάνγκο και τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να είναι νόστιμα και υγιεινά τρόφιμα, ωστόσο όταν θέλετε να χάσετε βάρος, καλό είναι να προσέχετε την ποσότητα που καταναλώνετε από αυτά, καθώς έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Τα μύρτιλα περιέχουν τουλάχιστον 15 διαφορετικούς τύπους ισχυρών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν σχεδόν κάθε σύστημα στο σώμα μας, ενώ είναι εξαιρετικά και για την απώλεια βάρους, ακόμη και ως μέρος μιας δίαιτας με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Διαβάστε Επίσης  Δημητριακά: όλη η αλήθεια πίσω από το κουτί!

 

Αμύγδαλα

Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό σνακ για να περιορίσετε την πείνα σας, αφού μεταφέρονται εύκολα και σας χαρίζουν ενέργεια. Μάλιστα, μπορείτε να τους προσθέσετε και στη σαλάτα σας για έξτρα γεύση.

Προσέξτε να επιλέγετε ανάλατους ξηρούς καρπούς και να περιορίζεστε στην ποσότητα της μίας χούφτας, ώστε να μην προσλαμβάνετε περιττές θερμίδες. Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική επιλογή, αφού είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά.

 

Πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες είναι ίσως το πιο γνωστό συστατικό που εμπεριέχεται στα προγράμματα απώλειας βάρους και όχι άδικα αφού βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου, μειώνουν την πείνα, κρατούν τον μεταβολισμό ενεργοποιημένο και έχουν λίγες θερμίδες.

υγκεκριμένα, ένα γραμμάριο πρωτεΐνης αποδίδει στον οργανισμό μας τέσσερις θερμίδες, σε αντίθεση με το λίπος που αποδίδει εννέα. Το τυρί κότατζ, το λευκό κρέας, τα ψάρια, τα θαλασσινά, το αυγό και τα όσπρια είναι μερικά τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη και ενδείκνυνται για δίαιτα.

Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά προσθέτουν γεύση στα πιάτα, χωρίς να τα επιβαρύνουν με θερμίδες. Συμπεριλαμβάνοντας μπαχαρικά στη μαγειρική σας μπορείτε να νοστιμίσετε τα υλικά σας, δημιουργώντας γεύσεις που θα ικανοποιήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Διαβάστε Επίσης  Μισή κουταλιά από αυτό το λάδι μας γλυτώνει από έμφραγμα και εγκεφαλικό

Μάλιστα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity Reviews υποστηρίζει ότι το άρωμα και η γεύση των μπαχαρικών κάνουν τα γεύματα όχι μόνο πιο νόστιμα αλλά και πιο χορταστικά. Τα μπαχαρικά είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος να περιορίσετε την ποσότητα αλατιού που χρησιμοποιείτε στα πιάτα σας, αποφεύγοντας έτσι την κατακράτηση υγρών.

 

Άφθονα λαχανικά

Φτωχά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, τα λαχανικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Στόχος σας είναι τα τρία φλιτζάνια -ή περισσότερα- λαχανικά την ημέρα, επομένως εντάξτε τα σε κάθε γεύμα σας, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.

Για παράδειγμα, προσθέστε φέτες ντομάτας στο τοστ με αβοκάντο, ρίξτε λίγο σπανάκι στα αυγά σας ή φτιάξτε ένα πράσινο smoothie. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα.

 

Τρόφιμα ολικής άλεσης

Καταναλώστε 3 μερίδες με τρόφιμα ολικής άλεσης, όπως καστανό ρύζι, βρώμη, και κινόα κάθε ημέρα. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως είναι σούπερ θρεπτικά, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες είναι αυτό που χρειάζεστε για να χορτάσετε.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *