«Φωτιά» στους λογαριασμούς ρεύματος: Πενταπλάσια η τιμή της ΜWH από πέρυσι

«Φωτιά» στους λογαριασμούς ρεύματος: Πενταπλάσια η τιμή της ΜWH από πέρυσι

«Φωτιά» στους λογαριασμούς ρεύματος: Πενταπλάσια η τιμή της ΜWH από πέρυσι

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να φανεί το νέο κύμα ακρίβειας τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς καταγράφεται ράλι ανόδου στις τιμές με την Ελλάδα να σπάει τα ρεκόρ.
Οι λογαριασμοί ρεύματος θα έρθουν αρκετά φουσκωμένοι το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η ακρίβεια οδηγεί σε απότομη άνοδο των τιμών.

Σύμφωνα με το energylive, η Ελλάδα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο για την χονδρική τιμή ρεύματος, καθώς πλέον η ΜWH κοστίζει 276,47 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης  Πόσο θα πληρώσουμε για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Νοέμβριο

Μάλιστα, σημειώνει αύξηση 8,7% σε σχέση με σήμερα, ενώ η τιμή της είναι σχεδόν πενταπλάσια σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Ελλάδα λοιπόν, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ακρίβεια ρεύματος, ενώ δεύτερη είναι η Σερβία με 266,67 ευρώ την ΜWH και ακολουθούν η Βουλγαρία και Ρουμανία με 252,96.

Σημειώνεται, τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει αυξηθεί 100 ευρώ η MWH, με την τιμή να είναι 222,51 ευρώ στις 3 Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστικά, συγκρίνοντας τον Οκτώβριο του 2020 με τον Οκτώβριο του 2021, η αύξηση φτάνει το 255%.

Διαβάστε Επίσης  Από Δευτέρα οι αιτήσεις στη Σχολή Ξεναγών - Τουρισμού

Παραδείγματος χάριν, νοικοκυριό με 300 kWh κατανάλωση το μήνα, θα πληρώσει επιπλέον για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 165 ευρώ, παρά την έκπτωση από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης.

Επίσης, ένας μικρός επαγγελματίας με 750 kWh κατανάλωση τον μήνα, θα πληρώσει επιπλέον για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 513 ευρώ επιπλέον από αυτά που υπολόγιζε.

Ακολουθεί η μέση τιμή της ΜWH στην Ευρώπη:

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *