Πώς έγινε η τραγωδία στον ΗΣΑΠ με τον νεκρό εργάτη: Σύγκρουση με βλάβη στα φρένα

Πώς έγινε η τραγωδία στον ΗΣΑΠ με τον νεκρό εργάτη: Σύγκρουση με βλάβη στα φρένα

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά από σύγκρουση βαγονιών στον ηλεκτρικό.

Πώς έγινε η τραγωδία στον ΗΣΑΠ με τον νεκρό εργάτη: Σύγκρουση με βλάβη στα φρένα

Τραγωδία με ένα νεκρό εργάτη ηλικίας 41 ετών και δύο ακόμη τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις γραμμές του ΗΣΑΠ , μεταξύ ειδικής μηχανής λείανσης και επιβατικού συρμού που δεν μετέφερε επιβάτες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Διαβάστε Επίσης  Στάση εργασίας στα τρόλεϊ

Οι εργάτες προκειμένου να αποφύγουν την σύγκρουση αναγκάστηκαν να πηδήξουν από την ειδική μηχανή λείανσης η οποία κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, με τα τραγικά αποτελέσματα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο Νίκος Χαιρέτας, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης, που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα. Τελικά συγκρούστηκε με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Την οδύνη τους για τον χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

Διαβάστε Επίσης  Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία:Δέκα τραυματίες αστυνομικοί

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με τις Αρχές.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Πώς γίνονται τα δρομολόγια

Η κυκλοφορία των συρμών γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και ‘Ανω Πατήσια – Κηφισιά.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *