Ληστές υπεράνω πάσης υποψίας – Πώς έστηναν παγίδες σε ηλικιωμένους και τους έπαιρναν χρήματα

Ληστές υπεράνω πάσης υποψίας – Πώς έστηναν παγίδες σε ηλικιωμένους και τους έπαιρναν χρήματαΜια γιαγιά στην Αθήνα πείθεται ότι έχει να κάνει με εφοριακούς και τους πληρώνει. Μια 82χρονη υπακούει και μέσα σε λίγα λεπτά βλέπει τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει.

Το κάθε τους χτύπημα μελετημένο στη λεπτομέρεια. Μία συμμορία άρτια οργανωμένη, με το κάθε μέλος της να έχει τον δικό του ρόλο στις παγίδες και στην υλοποίηση της τελικής φάσης του σχεδίου.

Οι πρώτες συλλήψεις, τα ευρήματα και οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες θυμάτων στο MEGA ρίχνουν φως στην δράση και τη μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης.

Μια γιαγιά στην Αθήνα πείθεται ότι έχει να κάνει με εφοριακούς και τους πληρώνει. Ένας παππούς πιστεύει πως όντως η κόρη του χρωστάει χρήματα στα άτομα που τον πλησίασαν και χάνει μέσα σε λίγα λεπτά μια ολόκληρη σύνταξη. Μια 82χρονη υπακούει και μέσα σε λίγα λεπτά βλέπει τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει.

«Πάει ένας τύπος και της λέει: «Εσύ είσαι η κυρά Ευθυμία;», «εγώ» λέει «είμαι», «πάμε γρήγορα» λέει «μ’ έστειλε ο εγγονός σου ο Άγγελος να μου δώσεις λεφτά, 25 χιλιάδες για να πάμε στην τράπεζα, θα πάρει ένα επίδομα. Δεν την άφηνε λέει να πάρω… «όχι» λέει «να, να μιλάω εγώ με τον Άγγελο» και μίλαγε αυτός δήθεν με τον εγγονό, «ναι Αγγελάκο η βρήκα τη γιαγιά σου, πάμε σπίτι», δήλωσε η κόρη θύματος ληστείας.

Κάπως έτσι ξεκίνησε ο εφιάλτης της 82χρονης. Ο καλοντυμένος νεαρός που την έχει πλησιάσει, εμφανίζεται διαβασμένος και την πείθει να σηκώσει χρήματα από την τράπεζα για να τα επενδύσει ο εγγονός της. Το όφελος όπως της είπε, ήταν εξασφαλισμένο.

Διαβάστε Επίσης  «Βόμβα»: Η Γερμανία χρωστάει 185 δισ. ευρώ στην Ελλάδα!

«Πάει λοιπόν η μάνα μου ζαλισμένη αυτά δεν την άφηνε να σταυρώσει κουβέντα, όλο της μίλαγε αυτός, του δίνει 3.300 απ΄το σπίτι, της ζήτησε και κάτι χρυσαφικά. Την παίρνει, με την ταυτότητα της, τη βάλανε μέσα στο αυτοκίνητο και την πάει στην τράπεζα στην Αγίου Δημητρίου και σηκώνει 4,5 χιλιάρικα η μάνα μου. Δεν είχε άλλα η τράπεζα, τη βουτάει και την πετάει στη Γλυφάδα».

Μετά την αφαίμαξη της ηλικιωμένης, ο δράστης αφήνει την άτυχη γυναίκα έξω από ξενοδοχείο της Γλυφάδας και της ζητάει να μπει μέσα για να βγάλει μια φωτοτυπία ταυτότητας που δήθεν του ήταν απαραίτητη. Όταν η 82χρονη έκανε τα πρώτα βήματα ο δράστης εξαφανίστηκε.

Σε όλα τα χτυπήματα οι δράστες είναι καλοντυμένοι, ευγενικοί και κυρίως διαβασμένοι.

«Πριν από 15- 20 ημέρες, με σταμάτησε κάποιος και γύρισε και μου είπε τα πάντα, δηλαδή το όνομα της κόρης μου , του γαμπρού μου, που δουλεύει η κόρη μου, που δουλεύει ο γαμπρός μου. Επειδή λέει πρέπει να δώσω στην κόρη σας, πρέπει να πληρώσω, να πληρώσω εγώ για την κόρη μου. Με σταμάτησε στον δρόμο με το αυτοκίνητο και με έβαλε και μέσα στο αυτοκίνητο», αναφέρει θύμα ληστείας.

Ο κύριος Γιώργος πείθεται ότι η κόρη του χρωστάει χρήματα για αγορές που έκανε και δέχεται να βάλει την τραπεζική του κάρτα στο POS που του έδειξαν.

Διαβάστε Επίσης  Απεβίωσε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

«Μου πήρε την κάρτα για να την περάσει και μου έδωσε μία άλλη την οποία ργώ δεν την κοίταξα και πηγαίνοντας στην τράπεζα να πάρω λεφτά είδα ότι μου είχε αλλάξει την κάρτα».

Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί, είχαν ήδη κάνει φτερά 900 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Σε μια άλλη περίπτωση γιαγιάς, οι δράστες φόρεσαν το προσωπείο των εφοριακών και όταν βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν της έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.

«Ήταν πολύ φιλικός αυτός ήταν κανονικός, εμφανίσιμος, ευγενέστατος , εξυπηρετικότατος της λέει που είστε σας περίμενα, να σας δώσω ένα φάκελο από την εφορία. Πάνω εκεί στη θολούρα της και στη σκοτούρα της η μητέρα μου ανέβηκε επάνω, έβγαλε κάποια χρήματα που είχε εκεί όπως έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι να του δώσει, της τραβάει τα λεφτά μέσα από τα χέρια και εξαφανίζεται», τόνισε ο γιος ενός άλλου θύματος.

Η σπείρα κατηγορείται ότι έβγαλε πάνω από 60.000 ευρώ τους τελευταίους μήνες, μέσα από 34 κλοπές και 3 ληστείες. Ήδη, έχουν συλληφθεί δύο άτομα και καταζητούνται άλλα τρία, που πήραν μέρος στα χτυπήματα με στόχο κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 5 κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, μετρητά, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους, ενώ κατασχέθηκαν και τα δύο επιχειρησιακά τους αυτοκίνητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *