Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να έχετε το σωστό αποτέλεσμαΤι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα

Tο αποτέλεσμα ενός τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για τη ζωή ενός ζευγαριού, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να είναι λάθος.

Τα τεστ εγκυμοσύνης βασίζονται στον εντοπισμό της χοριακής γοναδοτριπίνης, ορμόνης που παράγεται όταν μια γυναίκα είναι σε ενδιαφέρουσα. Η HCG – όπως είναι το όνομα της, παράγεται από κάποια κύτταρα του πλακούντα και συμβάλει στην ανάπτυξη του γονιμοποιημένου ωαρίου, αφού αυτό προσκολληθεί στην μήτρα.

Όπως όλες οι ορμόνες, έτσι και αυτή παίζει πολλούς ρόλους στον οργανισμό, όπως για παράδειγμα, να προωθεί την παραγωγή προγεστερόνης και να αποτρέπει την επίθεση του ανοσοποιητικού στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Διαβάστε Επίσης  Εγκυμοσύνη και πέτρες στη χολή: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παρόλα αυτά, κάποιοι άλλοι παράγοντες στον οργανισμό, μπορούν να δείξουν λάθος αποτέλεσμα στο τεστ εγκυμοσύνης.

 

Ποιοι είναι αυτοί;

Λάθος ώρα μέτρησης

Στην εγκυμοσύνη τα επίπεδα της HCG είναι περισσότερα υψηλά τις πρωινές ώρες και ιδιαίτερα μετά τον ύπνο, την πρώτη φορά που θα πας προς νερού σου. Αν κάνεις τεστ το βράδυ, μπορεί να σου βγάλει αρνητικό αποτέλεσμα και να είναι λάθος.

Χημική εγκυμοσύνη

Διαβάστε Επίσης  Έξι θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι η κατάσταση όπου το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται μεν στη μήτρα, κάνοντας την παραγωγή της HCG να ξεκινά, όμως στη συνέχεια η εγκυμοσύνη δεν είναι βιώσιμη και στην ουσία μιλάμε για μια πολύ πρώιμη αποβολή.

Φαρμακευτική αγωγή

Κάποια φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του τεστ εγκυμοσύνης, όπως π.χ. στην περίπτωση που μια γυναίκα πάρει φάρμακα για την ενίσχυση της γονιμότητας της ή κάνει ένεση HCG και μετά κάνει τεστ. Θα είναι σίγουρα θετικό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *