Επίθεση με βιτριόλι – 15 χρόνια φυλάκιση για την Έφη

Επίθεση με βιτριόλι – 15 χρόνια φυλάκιση για την Έφη

Επίθεση με βιτριόλι – 15 χρόνια φυλάκιση για την Έφη

Με τη μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα, βάζοντας γράφοντας τους τίτλους τέλους στην πολύκροτη δίκη.

Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθιας.

Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Νωρίτερα, το Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έκρινε ομόφωνα ένοχη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την δράστρια για την επίθεση με βιτριόλι βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Επιπλέον κρίθηκε ενοχή και για το αδίκημα της απείθειας. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι ακολούθησαν την πρόταση επί της ενοχής που είχε διατυπώσει ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης. To δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη για την ποινή.
Ξέσπασαν σε κλάματα
Στο άκουσμα της απόφασης οι φίλες της Ιωάννας που ήταν έξω από το δικαστήριο ξέσπασαν σε κλάματα . Ακολούθως, το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό της σύννομου βίου, το οποίο η ίδια ζήτησε δια του συνηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου. Ο εισαγγελέας πρότεινε να τιμωρηθεί η κατηγορούμενη με κάθειρξη 15 ετών και 6 μήνες για την απείθεια.

Διαβάστε Επίσης  Σπαγγετίνι με τόνο

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης, ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στην κατηγορούμενη το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο.

Επίθεση με βιτριόλι – 15 χρόνια φυλάκιση για την ΈφηΤο σκεπτικό του εισαγγελέα

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Διαβάστε Επίσης  Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά σχολεία στην Αττική την Πέμπτη

Ο κ. Μαστοραντωνάκης ανέφερε ακόμη πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο Νώντα με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

Εγκληματικό σχέδιο

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου». Ολοκληρώνοντας ο εισαγγελέας είπε: «Την ενοχή της όπως απεφάνθη το δικαστήριο χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού».

Νωρίτερα, ο συνήγορος της δράστριας είχε ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για την 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *