Άγριες Μέλισσες, η τελευταία συνάντηση Λάμπρου και Ελένης πριν το στρατοδικείο!

Άγριες Μέλισσες, η τελευταία συνάντηση Λάμπρου και Ελένης πριν το στρατοδικείο!

Ο Ζάχος κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε και πηγαίνει την Ελένη στη Λέρο για να συναντήσει τον Λάμπρο. Όμως οι κατηγορίες που έχουν συγκεντρωθεί εναντίον του οδηγούν στο απόσπασμα, κι αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Την ίδια στιγμή, ο Ακύλας αποκτά όλο και μεγαλύτερη εξουσία, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος… Το περιοδικό 7μέρεςtv έχει όλο το ρεπορτάζ…

Η τελευταία συνάντηση πριν το στρατοδικείο

Mετά από κάποιες εβδομάδες που ο Γαϊτάνης τον είχε αφήσει ήσυχο, ο Λάμπρος, στη Λέρο, ζει ξανά μια κόλαση. Χειρότερο, όμως, από τα βασανιστήρια είναι το γεγονός ότι δεν ξέρει τι γίνεται στο Διαφάνι. Οι καθεστωτικοί βρήκαν τα γράμματα που έστελνε στην Ελένη και φοβάται ότι η γυναίκα του μπορεί ήδη να έχει καταλήξει σε κάποιο μπουντρούμι.

Έτσι, όταν κάποια στιγμή τη βλέπει μπροστά του, όχι σε κάποιο όνειρο αλλά ζωντανή, με σάρκα και οστά, κλαίει από ευτυχία! Η Ελένη έχει πάει εκεί μαζί με τον Ζάχο, ο οποίος μεσολάβησε θέλοντας να βοηθήσει το ζευγάρι και ξέροντας προφανώς ότι τα πιο δύσκολα είναι μπροστά τους…

Τώρα όμως, έχει έρθει η ώρα να δείξει το πιο αυστηρό του πρόσωπο, αποδεικνύοντας πως δεν είναι καθόλου πεισμένος για την αθωότητα του Λάμπρου. Το αντίθετο μάλιστα, φαίνεται ξεκάθαρα πως τον υποψιάζεται και η Ελένη το αντιλαμβάνεται αμέσως. Παρ’ όλα αυτά, με τη βοήθειά του έχει στην αγκαλιά της τον άνθρωπο που αγαπά. Η ευτυχία τους, βέβαια, κρατά μόλις μερικές στιγμές… Αμέσως μετά έρχονται τα δυσάρεστα, αφού πληροφορείται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και οι οποίες οδηγούν σε εκτέλεση…

Ξέρει, φυσικά, πως το στρατοδικείο δεν θα αποδώσει πραγματική δικαιοσύνη και δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Κι έτσι αρχίζει ένα νέο αγώνα δρόμου προκειμένου να τον γλιτώσει, όμως μέσα στην απελπισία της θα επισκεφτεί μια γυναίκα που θα αποδειχτεί η απόλυτη καταστροφή της! Επίσης θα προκαλέσει ευθέως τον Ακύλα, ξέροντας πια καλά πως αυτός έστειλε τον Λάμπρο στην εξορία.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Ένα βήμα πριν πιαστούν στα χέρια

Ο Ακύλας φοβάται μήπως όντως έχει μάθει την αλήθεια, αλλά για την ώρα δεν παρεκκλίνει από τα σχέδιά του πλέον, πρώτος του στόχος είναι ο Πέτρος. Στο μεταξύ, πίσω στη Λέρο, ο Λάμπρος δέχεται πρόταση να αποδράσει από το στρατόπεδο, την ώρα που ο Σαράφης επισκέφτεται ξανά το Διαφάνι, για να φέρει στην Ελένη τα πιο σκληρά νέα: ο άντρας της πολύ σύντομα θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με θανάσιμες κατηγορίες!

Ο Μελέτης μαθαίνει το μυστικό της Ζωής!

Στο μεταξύ, ο Ακύλας απλώνει μεθοδικά ακόμα πιο μακριά τα δίχτυα του… Τα πλάνα του για το νέο αεροδρόμιο εγκρίνονται και αυτό του δίνει τη δύναμη που ονειρευόταν. Στο Διαφάνι έχει ήδη κάνει κάποιες στρατηγικές συμμαχίες και η αφοσίωση του Κυριάκου θεωρείται πια δεδομένη…

Με τη μεσολάβηση του Μεγαρίτη, ο Μπάμπης γύρισε κοντά του, κι αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Όμως, ο μικρός δεν τρέφει τα ίδια αισθήματα ευγνωμοσύνης για τον δήθεν ευεργέτη του. Αντίθετα, από την πρώτη κιόλας γνωριμία, οι δυο τους έρχονται σε κόντρα και ο Κυριάκος σπεύδει να εξομαλύνει την κατάσταση πριν ο γιος του μπει και πάλι στο στόχαστρο του καθεστώτος.

Την ίδια στιγμή, η Ζωή συνεχίζει να παίζει το δικό της διπλό ρόλο και μεταφέρει στον Κωνσταντή την πληροφορία πως ο άντρας της, μετά τον Λάμπρο, έχει βάλει στο στόχαστρο και τις αδελφές Σταμίρη. Όταν έρχεται η ώρα να πέσουν οι υπογραφές για το έργο του αεροδρομίου, οι καθεστωτικοί ψάχνουν ένα μέρος για τη δεξίωση και ο Νώντας αρπάζει την ευκαιρία.

Ο Νικηφόρος, όμως, δεν θέλει ούτε να ακούσει πως τα συμβόλαια θα υπογραφούν μέσα στο μαγαζί του, παρουσία φυσικά των γονιών του, που έχουν βάλει το χεράκι τους στην υλοποίηση του σχεδίου. Οι δυο τους λοιπόν συγκρούονται, όμως η απόφαση δεν αλλάζει. Η δεξίωση γίνεται και όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά για τους καλεσμένους… αν και όχι για όλους. Η παρουσία του Δούκα και της Μυρσίνης στον ίδιο χώρο με τα παιδιά τους δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και προκαλεί εκρήξεις!

Διαβάστε Επίσης  Σασμός επόμενα επεισόδια Γ’ Κύκλος: 99, 100, 101, 102

Η Ασημίνα είναι επίσης παρούσα, ως η νέα κοσμικογράφος της εφημερίδας που έχει αναλάβει να καλύψει το γεγονός, ενώ το «παρών» δίνει και η Δρόσω. Μάλιστα, κάποια στιγμή έρχεται αντιμέτωπη με ένα θέαμα που την κάνει να παγώσει και το οποίο δεν είναι έτοιμη να δεχτεί… Και η Ζωή όμως είναι ανέτοιμη για την αποκάλυψη του μεγάλου της μυστικού. Ο Μελέτης ανακαλύπτει την παράνομη σχέση της με τον Κωνσταντή και πλέον την κρατά στο χέρι!

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: «ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΣΗΜΙΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΑΚ!»

Ο Νικηφόρος δεν βλέπει με καλό μάτι τον Πέτρο και η σχέση του με την Ασημίνα και δεν διστάζει να τον φέρει σε δύσκολη θέση. Όμως η Ασημίνα μαθαίνει για τη συνάντησή τους και, θυμωμένη, του ζητάει το λόγο. Όταν κι εκείνος θα γνωρίσει στο μαγαζί του μια γοητευτική γυναίκα, τη Ρένα, θα της ζητήσει να βγουν ραντεβού. Την ίδια στιγμή, μια πρόβα της Δρόσως με τον Λευτέρη καταλήγει σε ένα τρυφερό φιλί, που εκείνη δεν θα σταματήσει να σκέφτεται. Πάντως, η παρουσία της στη δεξίωση ξυπνά τα αισθήματα του Κωνσταντή, ο οποίος δεν την έχει βγάλει στιγμή από το μυαλό του. Αυτός θα πάρει την πρωτοβουλία να την πλησιάσει ξανά, όμως μάταια…

Στο μεταξύ, μια επίσκεψη του Πέτρου στο σπίτι της Ασημίνας γίνεται απαρχή για μεγάλες αποκαλύψεις! Η Ελένη, που μόλις έχει επιστρέψει από τη Λέρο, του μιλά για τον τραγικό θάνατο του αδελφού του κι αυτός, καταρρακωμένος, παραδέχεται πως είναι μέλος της ΕΑΚ και ότι στην οργάνωση ανήκει πια και η Ασημίνα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *